<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2017

Merkel wil geen ruzie met Turkije

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag benadrukt geen ruzie te willen met Turkije.

“Wij willen niet dat de spanningen met Turkije verder oplopen”, zei Merkel tegen de Duitse publieke omroep Saarländischer Rundfunk.

Haar woorden komen nadat Turkse bewindslieden geen campagne meer kunnen voeren nu Duitse Turken vanaf 27 maart kunnen gaan stemmen voor het Turkse referendum. “Het aanvragen van een campagne-activiteit duurt vijf werkdagen. Nu daar geen sprake meer van kan zijn, is dat op natuurlijke wijze beëindigd”, aldus Merkel.

De Duitse bondskanselier benadrukte ook de premier van Duitse Turken te zijn.

Çavuşoğlu

Duitsland zorgde voor veel commotie nadat Turkse ministers op ondemocratische wijze zijn geweerd uit Duitse steden. Het was de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu ondanks alle tegenwerkingen toch gelukt om kort bijeen te komen met Duitse Turken. (LEES meer)

Embargo

Donderdag werd ook bekend dat het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall vanwege tegenwerking van de Duitse regering geen defensieproducten meer mag verkopen aan Turkije, dat tien Leopard-tanks heeft verloren in Noord-Syrië in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS). Turkije gaf aan verdedigingssystemen voor deze type tank te willen kopen.

Het is nog onbekend of het Duitse verbod een negatief effect zal hebben op de succesvolle strijd van Turkije tegen Daesh in Noord-Syrië.

Een eerder Europees wapenembargo, uit Oostenrijk, zorgde ervoor dat Turkije nog gemotiveerder raakte eigen defensieproducten te produceren. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 23-03-2017

Mar 23, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...