<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2017

Minister: Israël profiteert van verdeeldheid moslims en chaos in het Midden-Oosten

Verdeeldheid tussen moslims in het Midden-Oosten maakt Israël alleen maar sterker nu er plannen zijn voor een onafhankelijkheidsreferendum in Noord-Irak.

Dat zei de Turkse minister van Toerisme en Cultuur Numan Kurtulmuş tijdens een VN-vergadering in China.

“Vraagt u zich alstublieft eens af: het referendum dat de regio [Irak] zal verdelen, wie heeft daar baat bij? Wie profiteert daar het meest van? Wie haalt daar meer strategische voordelen uit? Het antwoord is zeer duidelijk. Laten we even teruggaan. Wie heeft de burgeroorlog in Libanon gewonnen? Dat antwoord is ook heel duidelijk. Israël heeft de burgeroorlog in Libanon gewonnen”, waarschuwde de Turkse minister.

Kurtulmuş zei dat iedereen hierover moet nadenken: “Israël profiteert van de verdeeldheid van de volken in het Midden-Oosten. Israël versterkt hiermee zijn ‘eigen veiligheid’. Israël bleek ook de winnaar te zijn van de verdeeldheid in Syrië, Irak en Jemen.”

De Turkse minister benadrukte ook dat er geen winnaar zal zijn van de burgeroorlog in Syrië. “Daarom wil ik nogmaals uiten dat ook dit referendum geen voordeel zal hebben voor onze (Iraaks-) Koerdische vrienden in Noord-Irak. Dit zeggen we als sinds het begin.”

Kurtulmus zei ook dat volken in het Midden-Oosten moeten inzien dat stappen die worden gezet voor politieke belangen op korte termijn op een zeer negatieve manier terugslaan. “De afscheidingen en verdelingen die zich tot nu toe hebben voorgedaan in het Midden-Oosten bleken voor geen een [getroffen] volk gunstig te zijn.”

Israël

Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft aangegeven voor een onafhankelijk ‘Koerdistan’ te zijn en sprak lovende woorden over [Iraakse] Koerden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CHENGDU | Gepubliceerd: 15-09-2017

Sep 15, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...