<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2016

Minister: Turken lezen wereld de les

Het Turkse volk heeft aan de wereld laten zien hoe een volk van een land hoort te zijn.

Dat zei de Turkse minister van Cultuur en Toerisme Nabi Avcı in Eskişehir, waar net zoals in alle steden in Turkije, veel Turken sinds 15 juli de pleinen bewaken na de mislukte staatsgreep.

“Ons volk leest de wereld al dertien dagen de les. Zo hoort een volk te zijn. Zo moet men de democratie verdedigen”, sprak Avcı en haalde uit naar de buitenlandse media die kwade bedoelingen hebben: “Er zijn nog steeds tv-zenders, kranten en nieuwssites die deze beelden [van de Turken die de democratie verdedigen] niet uitzenden en publiceren, ondanks rechtstreekse beelden van de Turkse tv-zenders. Deze buitenlandse zenders zijn niet objectief en proberen de indruk te laten wekken dat er slechte dingen gebeuren in Turkije. Ze doen er alles aan om het imago van Turkije te schaden.”

De Turkse minister was woedend, met name op de Amerikaanse tv-zender FOX. In een recente uitzending van FOX werd gesteld dat ‘de goede jongens’ [de coupplegers] hebben verloren omdat de staatsgreep is mislukt. “Het Turkse ‘pro-Atatürk’ leger stond tegenover Erdoğan die op de Moslimbroeders probeert te lijken”, kregen FOX-kijkers te horen.

Avcı had ook hierop iets te zeggen: “FOX is het meest fascistische en racistische kanaal van de Verenigde Staten. FOX ziet de Islam als zijn grootste vijand. We zijn de uitspraken van de eigenaar en directeur van FOX niet vergeten. Ze zeiden na 12 september ‘dat het hun jongens was gelukt’ en nu zeggen ze ‘dat de goede jongens hebben verloren in Turkije’. Ja, jullie ‘goede jongens’ hebben verloren. Ze zullen ook altijd verliezen. Dat verliezen verdienen ze nu eenmaal. Ze proberen altijd onrust te zaaien en willen een levensstijl gebaseerd op bastaardschap creëren.”

Minister Turken lezen wereld de les (2)

De Turkse minister liet daarnaast ook weten dat de tweede aanval op Turkije ook is mislukt. “Ze wilden een burgeroorlog uitlokken in Turkije tussen Alevieten, Soennieten, Koerden, Turken, seculieren en anti-seculieren. Ze hebben gefaald. Het volk heeft zich daarentegen nog meer verenigd.”

Opperbevelhebber

De Turkse parlementariër van de regeringspartij AKP Yalçın Akdoğan sprak ook in Eskişehir en zei dat de Turken de pleinen dienen te bewaken tot nader order van de opperbevelhebber van het Turkse leger, de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Als de coup was gelukt, zouden de coupplegers de volgende ochtend duizenden mensen ophangen en honderdduizenden mensen de cel in gooien. Tijdens de coup zijn alle maskers gevallen, ieders ware gezicht is nu tevoorschijn gekomen. De Turkse president had gelijk. Dit was niet een persoonlijke kwestie van Erdoğan. Dit was voor de nationale veiligheid van Turkije. Dit was een kwestie van de overleving van Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ESKIŞEHIR

Jul 29, 2016
Loading posts...