<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 24, 2017

Minister: Voorbeeldland Turkije herbouwt Somalië

De Somalische minister van Humanitaire Hulp en Rampenbestrijding Meryem Kasım Ahmed heeft gezegd dat Turkije haar land herbouwd.

Dat zei ze tijdens een bijeenkomst in Istanbul.

“De hulp van Turkije is anders dan de rest: naast hun humanitaire hulp steunen ze ook nog onze ontwikkeling”, lichte Ahmed toe in een interview. “Turken herbouwen Somalië.”

Zij herinnerde het bezoek van toenmalig premier Recep Tayyip Erdogan aan Somalië in 2011. “In dat jaar brak er hongersnood en politieke crises uit in Somalië. Dat heeft Erdogan er niet van weerhouden om ons te bezoeken. Dat deed hij als enige leider ooit. Dat bezoek heeft de wereld wakker geschud.”

Minister Voorbeeldland Turkije herbouwt Somalië2

De Somalische minister benadrukte de hulpstijl van Turkije. “Turkije is humaner in zijn hulp dan andere landen. Turkse regeringsleiders, Turkse hulporganisaties en het Turkse volk schoten ons allen tegelijk te hulp. Sommige landen voelden zich daardoor ook genoodzaakt om Somalië te helpen.”

Minister Ahmed gaf ook aan dat er grote Turkse ontwikkelingsprojecten lopen in Somalië. “We zijn de Turkse regering en het Turkse volk zeer dankbaar. Turkije kan als voorbeeld worden genomen. De VN blijft alsmaar steken op problemen waardoor de hulp van korte duur is.”

Projecten

De Turkse ontwikkelingsprojecten lopen uit van de bouw van een groot en modern ziekenhuis (LEES meer) tot aan het herstel van de infrastructuur en vliegveld en de bouw van opleidingsinstituten en waterputten. Daarnaast ontvangt het land honderden ton voedselhulp en miljoenen dollars aan werktuigen uit Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-05-2017

May 24, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...