<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 25, 2016

Minister: ‘Vuile spelletjes tegen Turkije? Gaan we zien’

De Turkse minister Suleyman Soylu (Binnenlandse Zaken) heeft zondag in een toespraak opnieuw bevestigd dat er geen terreurgroep PKK meer zal bestaan in Turkije.

“De strijd van nu tegen PKK [9.500 terroristen uitgeschakeld in korte tijd] is maar een deel van het geheel. Ze gaan zien wat er tot de lente [april 2017] gaat gebeuren”, sprak Soylu.

De Turkse minister doelde ook op de vuile spelletjes tegen Turkije. “Ze zullen zien dat ze nooit, maar dan ook nooit meer Turkije zullen kunnen onderdrukken met hun vuile plannen.”

Soylu, bekend om zijn succesvolle strijd tegen de terreurgroep en terreursteuners in het parlement, gaf eerder ook aan dat de PKK een totale vernietiging te wachten staat. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BITLIS | Gepubliceerd: 25-12-2016

Dec 25, 2016
 • Levooo1995

  Hersey vatan iyin!!!

 • 14M4N0NYM0U5

  Sonunu getirmemiz gerek bu terorist gruplarin. Sorumlularla goz goze gelme zamani!

 • Deli Balta

  Terroristlerin hepisi bitecek inşaallah 2017 baharinda.

 • SINGAPORE

  Human Rights Watch: PKK rekruteert en misbruikt kindsoldaten
  Volgens een rapport van Human Rights Watch (HRW) dat donderdag werd gepubliceerd rekruteert de PKK kinderen voor haar gewapende strijd in Syrië.

  De NGO documenteerde 29 gevallen in Noord-Irak waarbij Koerdische en Yezidi kinderen gerekruteerd werden bij de Volksverdedigingskrachten (HPG) en de Sinjar Verzetseenheden (YBS). Beide groeperingen werden onder leiding van de PKK opgericht. Volgens de NGO worden de kinderen ook misbruikt als ze de organisatie proberen te verlaten. Human Rights Watch eist de onmiddellijke demobilisatie van de kindsoldaten en is ook vragende partij voor een onderzoek naar het misbruik. Volgens de NGO moeten de groeperingen stoppen met het rekruteren van kinderen en de bevelhebbers straffen die hier geen gehoor aan geven.

  Oorlogsmisdaad

  “De PKK moet stoppen met het rekruteren van kindsoldaten. De bevelhebbers van de PKK en andere met haar verbonden gewapende groeperingen moeten weten dat de rekrutering van kinderen onder de 15 jaar als een oorlogsmisdaad wordt omschreven,” aldus Zama Coursen-Neff, hoofd van de afdeling kinderrechten bij Human Rights Watch. “Jongeren van deze leeftijd mogen niet als militairen gebruikt worden, deze jongeren van schoolgaande leeftijd horen thuis bij hun families.”

  Volgens Human Rights Watch hebben verschillende kinderen onder de leeftijd van 15 deelgenomen aan de gevechten. Andere jongeren moesten de checkpoints bemannen of wapens onderhouden. Het rekruteren van kinderen is volgens het internationaal recht verboden, ook als de kinderen in kwestie zich “vrijwillig” aanmelden. Het rekruteren van kinderen onder de 15 wordt door het internationaal recht als een oorlogsmisdaad omschreven.

  Autoritair regime in Noord-Syrië

  De HPG en YBŞ zijn niet de enigste met de PKK gelieerde groeperingen die zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden. De Democratische Unie Partij (PYD) wordt al langer bekritiseerd voor haar autoritair optreden in het Noorden van Syrië. Volgens een rapport van het Syrian Network for Human Rights (SNHR) maakt de PYD zich schuldig aan verschillende schendingen van het internationaal recht. Sinds de terugtrekking van de regeringstroepen heeft de PYD een autoritair regime in Noord-Syrië geïnstalleerd dat geen politieke oppositie tolereert. De beweging maakt zich volgens het rapport ook schuldig aan etnische zuivering en het misbruiken van vrouwen en kinderen.

  Kinderen worden met geweld ingelijfd

  Volgens een ander rapport dat gepubliceerd werd door KurdWatch, een onafhankelijke groep van experten die schendingen van het Koerdisch recht in Syrië onderzoeken, worden zowel volwassen en kinderen met geweld ingelijfd bij de gewapende vleugel van de PYD, de Volksbeschermingseenheden (YPG).

  De PKK wordt zowel door de Europese Unie, de V.S. en Turkije als een terroristische organisatie beschouwd. Ondanks de duidelijke banden tussen beide organisaties beschouwt alleen Turkije de PYD als een terroristische beweging.

  Waar zijn de Nederlandse Politici, Media…………………?
  Kamervragen…..?
  Stilletjes gaan zijn verder met de hun steun en wapenverkoop.

  Je kan het rapport hier raadplegen.

  http://www.dejongeturken.com/human-r…-kindsoldaten/

  https://www.hrw.org/news/2016/12/22/…ild-soldiers-0

 • SnakeEye

  Wat ik niet begrijp is het volgende… Tuurlijk is het belangrijk de pkk een genadeslag te brengen, maar roept de Turkse overheid dit niet al 40 jaar? Inmiddels heeft dit conflict al 35000 doden en miljarden dollars gekost. We horen dagelijks dat de TSK (Turkse Strijdkrachten) weer tientallen terroristen uitgeschakeld heeft, maar het houdt maar niet op. Het einde is niet in zicht. Er wordt al tijden geroepen vooral na een ernstige gebeurtenis zoals een bomaanslag dat ze de pkk helemaal gaan uitroeien, maar inmiddels duurt het conflict nog steeds door…

 • SnakeEye

  Het is ook niet slim van de Turkse overheid om een datum te noemen vind ik zelf persoonlijk. Yapacaksan gizli yap, oradaki teroristler orayi o zaman terk etmeyecek mi…?

 • Deli Balta

  Sende haklisin kardeş. Bence o haber bizedir duyuruluyor ki intikam alınacak pkk dan yani insanlar devleti suclanmasin hic birşey yapmiyor devlet diye. Ama pkk nın hepisi baharda bitmesi zor gibi görükiyor hakikat nazarında. O yüzden bende inşaallah bitecek dedim kesin olmadigi icin.

 • Deli Balta

  Katil Apo, bebek katili APo, kahrolsun PKK.!
  Kahrolsun Fetö!
  Kahrolsun Daesh!

  Ne mutlu Türküm diyene!
  En büyük asker bizim asker!
  Şehitler ölmez vatan bölünmez
  Ya Allah-Bismillah-Allahu Ekber

 • Hakan Orbay

  maakt je niet druk. We zijn op de goede weg.

 • Hakan Orbay

  Wij spelen gewoon mee..doen alsof je neus bloed terwijl je toch de top bereikt.

 • Hakan Orbay

  nederland is pedofielen land.

 • Hakan Orbay

  merak etme dostum, onlari bizimkiler dusunmustur. 3 ay derler, 4 ay derler mq 2 gunde bitirirler.

 • Hakan Orbay

  jah dat vraag ik me dus ook af. maar laatste aanvallen zijn afmakertjes. guclu olmak lazim dat is belangrijk, kunnen we meer. eskiden ondan bundan emir bekliyorduk.

Loading posts...