<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2020

Mogelijk meer goed nieuws voor Turkije

Mogelijk komt Turkije over twee maanden met meer “goed nieuws”, in de vorm van nieuwe ontdekkingen van aardgasreserves in de Zwarte Zee.

Dat liet de Turkse minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen Fatih Dönmez woensdag tijdens een interview met CNN Türk weten.

“Het is zeer waarschijnlijk dat er nieuwe ontdekkingen zullen plaatsvinden in de lagen onder het ontdekkingsgebied, waarvan de diepte en lengte vergelijkbaar zijn. Dat kan over twee maanden voor meer goed nieuws zorgen”, vertelde de Turkse minister.

Dönmez benadrukte dat Turkije 14 maanden geleden met seismisch onderzoek begon. De start van de productie en het gebruik van aardgas uit de geboorde putten in de Zwarte Zee zal medio 2023 mogelijk zijn.

De huidige exploratieactiviteiten in het gebied Tuna-1, waar vorige week 320 miljard kuub gas is gevonden, beslaan slechts een kwart van het 8.000 vierkante kilometer grote omgeving waar gezocht wordt. Er zal tegen het einde van dit jaar een tweede boorschip, Kanuni, ingezet worden.

“Bij hoog potentieel zijn zelfs twee boorschepen niet genoeg”, aldus de Turkse minister.

EU

Vorige week feliciteerde EU-official Christian Berger Turkije met de gasvondst. Volgens hem wil de EU Turkije altijd als een stabiel, democratisch en welvarend land zien. (LEES meer)

Middellandse Zee

Turkije zoekt ook naar aardgas en olie in de Middellandse Zee.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-08-2020

Aug 27, 2020
Loading posts...