<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2018

Nederland tussen topklanten Turkse luchtvaartindustrie

De Turkse export van vliegtuig- en helikopteronderdelen is ook dit jaar toegenomen. Internationale reuzen zoals Boeing, Airbus, Sikorsky en Honeywell importeerden dit jaar tussen januari en oktober voor ruim 514 miljoen dollar uit Turkije.

Dat blijkt uit cijfers van de assemblee van Turkse exporteurs TIM.

De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie produceerde de meeste vliegtuigonderdelen en motorcomponenten voor de Verenigde Staten met een waarde van 179 miljoen dollar, gevolgd door Duitsland met 167 miljoen dollar.

Op nummer drie staat Nederland, dat voor 67 miljoen dollar aan luchtvaartuigonderdelen uit Turkije importeerde, gevolgd door Italië en het Verenigd Koninkrijk, beiden goed voor 29 miljoen dollar.

Frankrijk en Spanje kochten respectievelijk voor 5 en 2,5 miljoen dollar in, Polen en Zuid-Korea 14 en 6 miljoen dollar. Zweden, Mexico, Israël, Saudi-Arabië en Bahrein importeerden voor meer dan een miljoen dollar aan vliegtuigcomponenten uit Turkije.

De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie produceert al langer cruciale vliegtuigonderdelen voor de meest populaire passagiersvliegtuigen en militaire toestellen (LEES meer + FOTO’S). Het land is ook programmapartner van het JSF-project. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-12-2018

Dec 26, 2018
Loading posts...