<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 15, 2021

Nederlandse journalist haalt uit naar Israël: ‘Dit is geen toeval’

Olaf Koens van RTL-Nieuws heeft het helemaal gehad met de Israëlische aanvallen op Palestina. Na een vernietiging van een gebouw met daarin kantoren van internationale media in Gaza, het Amerikaanse Associated Press (AP) en Qatarese Al Jazeera, schreef Koens zaterdag op Twitter dat “dit geen toeval is”. Hij spreekt van een schande.

De RTL-correspondent voor het Midden Oosten kan het niet geloven dat Israël ook kantoren van persbureaus in Gaza bombardeert. “Niet te geloven. De journalisten wisten op tijd weg te komen, maar de apparatuur, het archief – alles is weg.”

“Dit is bewust het zwijgen opleggen aan de media. Dat is beleid. Wij mogen Gaza niet in (ook dat is beleid, Israël heeft de grens voor journalisten gesloten) en dus zijn we afhankelijk van persbureaus als AP. Wat een schande”, reageerde Koens.

AP zelf reageerde “gechoqueerd” te zijn op de aanval. Er wordt gezocht naar “informatie van de Israëlische regering”.

Bij aanhoudende Israëlische aanvallen op de Palestijnen kwamen sinds vorige week 145 Palestijnen om het leven, waarvan 41 kinderen en 23 vrouwen. Meer dan 1.100 mensen raakten gewond. Het geweld tussen beide partijen laaide op na een Israëlische bestorming van de heilige Al-Aqsamoskee. Daarbij zijn biddende moslims aangevallen. Ook probeerde Israël vorige week Palestijnse families uit hun huizen te zetten. Een Israëlische kolonist zei daarbij: “Als ik het niet steel, steelt een ander het wel.” (KLIK voor VIDEO)

Christenen

Palestijnse christenen zijn ook op de hoogte van de Israëlische agressie en misleiding van de wereld. Ze roepen hun achterban op om de moslims in Jeruzalem te beschermen.

“Wie niet in oorlogstijd bij de mensen is [steunt], heeft niet het recht om in vredestijd bij hen te zijn”, schreef een geestelijke leider in een verklaring. “Op persoonlijk initiatief roep ik gewaardeerde geestelijken, patriarchen, bisschoppen en priesters, groot en klein, op om naar de Al-Aqsamoskee te gaan.”

“Wij zijn één in deze heilige landen en moeten de mensen daar verdedigen. Als we vandaag zwak zijn, zal, zoals [zionvader] Theodor Herzl het zei, Al-Aqsamoskee vernietigd worden.” (LEES meer)

Joden

Ook spreekt een deel van de joodse gemeenschap hun schaamte uit voor de wandaden van het zionistische Israël. “Wij Joden schamen ons voor wat daar in de Joodse naam in de staat Israël gebeurt. Het staat vast, een vrij Palestina.” (KLIK voor VIDEO)

Protesten

Wereldwijd zijn grote protesten gehouden tegen Israël. In Nederland gebeurde dat inmiddels vier keer, in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. (LEES meer + FOTO’S)

Docu

Op internet circuleren steeds meer video’s over joden die zich uitspreken tegen Israël en oprecht voor vrede zijn in de regio.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 15-05-2021

May 15, 2021
Loading posts...