<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2021

NIDA doet aangifte tegen NCTV na ‘lekken’ vals rapport over Turken en Erdoğan

De politieke partij NIDA doet aangifte tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor het lekken van een interne nota aan de media (HP/De Tijd).

“Salafisme, Islamisme, terrorisme, Erdoğan en Islamitische organisaties werden op één hoop gegooid om angst aan te jagen. NCTV dient zo niet de nationale veiligheid, maar voert politieke campagne. Degene die dit lekt, zaait angst, voedt polarisatie en speelt politieke spelletjes. De onderste steen moet boven omwille van de geloofwaardigheid van de inlichtingendiensten”, benadrukte NIDA- lijsttrekker Nourdin El Ouali dinsdag.

Volgens NIDA slikte de Tweede Kamer de ‘kwakzalverij’ voor zoete koek. “Politici en media mogen niet naïef zijn voor dit soort politieke spelletjes.”

NCTV mag absoluut niet lekken

“Geen politicus die zich hardop afvraagt: hoe kan het toch dat zulke politiek gevoelige informatie een maand voor de verkiezingen wordt gelekt? Nota bene door het orgaan dat verantwoordelijk is voor staatsveiligheid en terrorismebestrijding. Dit mag niet gebeuren”, onderstreepte NIDA.

Niet de eerste keer

Het is volgens NIDA niet de eerste keer dat er halve waarheden vanuit inlichtingendiensten als de NCTV en AIVD op straat komen te liggen. “Er ontstaat een vertekend beeld, angst, polarisatie en politieke ophef. Achteraf blijkt er niet zo veel aan de hand, maar het kwaad, de angst en polarisatie is dan al geschiedt. We zien het recent ook bij het Cornelius Haga Lyceum. In 2013 zijn ambtenaren van de AIVD zelfs veroordeeld voor het lekken van geheime informatie aan de Telegraaf.”

Zondebokpolitiek over de rug van Turkse Nederlanders

Ook ziet NIDA een patroon van campagne voeren en zondebokpolitiek over de rug van Turks-Nederlandse burgers en Islamitische organisaties. “Bij de Tweede Kamer verkiezingen in 2017 gebeurde het ook al. En zie ook Asscher en dat concept-onderzoek van Motivaction. Een bewezen recept voor politiek gewin bij rechts-populisten.”

Turkse gemeenschap

De Turkse gemeenschap reageerde dinsdag ook met afschuw op het ‘gelekte’ conceptrapport. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-02-2021

Feb 16, 2021
Loading posts...