<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2018

Nieuwe details grote schaakzet Turkije bekend: ‘Zorgen VS en NAVO irrelevant’

De installatie van het uit Rusland gekochte raketafweersysteem S-400 in Turkije begint over een jaar, in oktober 2019.

Dat liet de Turkse minister van Defensie in een exclusief interview weten.

“Momenteel zijn we bezig met selectie van personeel”, zei minister Hulusi Akar. “De geselecteerden worden vanaf begin 2019 naar Rusland gestuurd voor training.” Ze zullen daar de nodige training krijgen waarna ze terug zullen keren voor hun missie.”

Afgelopen december kondigde Turkije aan dat het begin 2020 een overeenkomst met Rusland had gesloten om twee S-400-systemen te kopen. In april zijn beide partijen het eens geworden over een vroegtijdige levering van de systemen.

De S-400 is het meest geavanceerde langeafstandsluchtafweerraketsysteem van Rusland, met de mogelijkheid om drie soorten raketten te vervoeren die doelen kunnen vernietigen, inclusief ballistische en kruisraketten.

Akar gaf geen details over waar het Russische systeem zal worden gevestigd, meldend dat het besluit nog steeds aan de gang is door de Turkse luchtmacht.

In juni keurde de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel goed dat de verkoop aan Turkije van F-35-jets verbiedt, onder verwijzing naar de S-400-aankoop en de detentie van Amerikaanse burgers door Turkije.

Akar liet weten dat het luchtafweerraketsysteem onafhankelijk van de NAVO-systemen zal worden gebruikt: “We vinden de zorgen van de VS en de NAVO [over de S-400] niet relevant.”

“We staan ​​nooit inmenging in Amerikaanse of NAVO-systemen toe”, zei hij en voegde eraan toe: “Dit was geen kwestie van voorkeur, maar het was een noodzaak.”

Akar zei dat Turkije ook een producent en niet alleen een koper van deze systemen wil zijn, en benadrukt dat het zal blijven werken aan projecten die de Turkse samenwerking in de productie integreren.

De grote zet van Turkije komt nadat bondgenoten het verkoop van westerse verdedigingssystemen hebben bemoeilijkt. Turkije verklaart dat het land het verdedigingssysteem snel nodig heeft voor de nationale veiligheid vanwege de vele dreigingen in de regio, die ook bevestigd zijn door de NAVO. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-10-2018

Oct 25, 2018
Loading posts...