<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 29, 2016

Nieuwe details: Turks megavliegveld is meer dan alleen grootste ter wereld

De Turkse megaluchthaven die in Istanbul wordt gebouwd, heeft meerdere onderscheidingen dan alleen het grootste vliegveld ter wereld qua passagierscapaciteit.

Het Turkse droomproject, dat inmiddels al voor 38 procent is voltooid, wordt gebouwd op een megaoppervlakte van 7.594 hectare. Dat is drie keer groter dan de grootste van nu, Beijing met 2.330 hectare. Atlanta, die in 2015 de meeste passagiers ter wereld verwelkomde (101,3 miljoen), heeft een oppervlakte van 1.902 hectare. De luchthaven van Londen (Heathrow) moet het doen met 1.227 hectare, de overvolle Atatürk Airport in Istanbul doet het met 1.165 hectare.

Terminal

De nieuwe Turkse megaluchthaven heeft ook de grootste terminal ter wereld onder een dak. Samen met alle parkeerplaatsen voor vliegtuigen en 114 gates kunnen de Turken in een keer 347 vliegtuigen bedienen. De luchthaven zal, als alle fases zijn voltooid, twee keer meer passagiers verwelkomen dan de drukste luchthaven van nu.

Het megavliegveld krijgt ook de grootste parkeergarage en parkeergebied van Europa: er is plek voor ruim 70.000 auto’s.

Winkelgebied

Het Turkse droomproject krijgt ook de grootste duty free zone van de wereld: meer dan 400 winkels zullen hun deuren openen op een winkelgebied van 53.000 vierkante meter.

Groen

Het nieuwe vliegveld van Istanbul zal ook de eerste ‘groene’ luchthaven ter wereld worden. Alle commerciële bedrijven die actief zullen zijn op de luchthaven, zullen een groene onderneming zijn die in het bezit zijn van de zogeheten LEED-certificaat.

Bouwproject

De megaluchthaven is nu al het drukste bouwgebied ter wereld. De Turken maken zich op om een aanvraag te doen bij het Guinness Book of Records omdat nog nooit zoveel werktuigen tegelijk hebben gewerkt aan een bouwproject.

De eerste fase van de derde luchthaven van Istanbul zal in oktober 2018 voltooid zijn. De Turkse luchthaven is nu al in de prijzen gevallen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-11-2016

Nov 29, 2016
Loading posts...