<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 07, 2019

Nieuwe tunnels West-Turkije gaan reisduur flink verkorten in 2023

Een volgend cruciaal infrastructuurproject dat Turkije op de agenda heeft staan is de bouw van tunnels in de regio Çanakkale. Op de snelweg die de stad met Izmir en Balıkesir verbindt, zullen nieuwe tunnels de reisduur tussen Ayvacık en Küçükkuyu van 45 minuten verkorten naar 5 minuten.

Het gebergte op de toeristische route genaamd Kazdağları wordt als een ‘nachtmerrie’ gezien onder automobilisten. Met het nieuwe snelwegproject zal dat binnenkort verleden tijd zijn, zegt de bouwchef van de tunnel Samet Yılmaz. “De boorwerkzaamheden van de eerste tunnel zijn voltooid, de betonproductie is voor 98 procent afgerond. De tweede tunnel is medio 2022 uitgegraven.”

De bouw van beide tunnels met een lengte van 5,7 kilometer is in 2023 afgerond, zegt hij. “We werken er met 600 mensen dag en nacht aan.”

De weg wordt dagelijks door zo’n 7.000 voertuigen gebruikt, waarvan 1.200 zware vrachtwagens.

Het tunnelproject zal flink bijdragen aan de economie van Turkije, stelt Yılmaz. “Het gaat hier om een flinke tijdsreductie waarbij veel brandstof wordt bespaard en zware ongelukken worden voorkomen.”

De stad Çanakkale krijgt ook de langste hangbrug ter wereld. Die zal een jaar eerder dan gepland, in 2022, worden voltooid. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANAKKALE | Gepubliceerd: 07-07-2019

Jul 07, 2019
Loading posts...