<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 04, 2018

Nieuwe Turkse megamoskee Keulen trekt aandacht van niet-moslims

In Duitsland hebben deze week 900 moskeeën de deuren geopend voor een open dag. Daar deed de splinternieuwe megamoskee in Keulen, afgelopen weekend geopend door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, ook aan mee.

Met het jaarlijkse evenement wordt beoogd de dialoog aan te moedigen met moslims en misverstanden over de Islam te helpen oplossen.

“Deze dag biedt meer dan 100.000 bezoekers de kans om meer over de Islam te weten te komen en in gesprek te gaan met moslims”, verklaarde Burhan Kesici, woordvoerder van de Duitse Moslimcoördinatieraad (KRM).

In Keulen kwamen honderden bezoekers naar de splinternieuwe Centrale Moskee van Keulen, gerund door de Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB).

DITIB-voorzitter Nevzat Yasar Aşıkoğlu vertelde tijdens de open dag aan de niet-moslims dat de moslimvereniging sinds oprichting in 1984 vrede en tolerantie heeft bevorderd en samen zal blijven werken met Duitse autoriteiten en tegenhangers om de dialoog te verbeteren.

Joachim Stamp, integratieminister van Noordrijn-Westfalen, bezocht ook de nieuwe megamoskee. Tijdens het evenement gaven imams presentaties over het Islamitische geloof en cultuur en beantwoordden ze vragen van nieuwsgierige bezoekers.

Duitsland heeft met zijn 81 miljoen inwoners de op een na grootste moslimbevolking in West-Europa na Frankrijk. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst.

Sinds enkele jaren ziet het land de Islamofobie en haat tegen migranten toenemen als gevolg van propaganda van extreemrechtse en populistische partijen.

Het moskeecomplex is afgelopen zaterdag door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan geopend. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KEULEN | Gepubliceerd: 04-10-2018

Oct 04, 2018
Loading posts...