<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 22, 2018

Noodlijdend België vraagt Turks bedrijf om stroomvoorziening

Naar aanleiding van problemen met meerdere kerncentrales kampt België met een tekort aan stroom. Om de winter door te komen is om hulp gevraagd bij de Turkse Karadeniz Holding, die grote stroomschepen bezit.

Dat meldt een woordvoerder van het Turkse bedrijf naar aanleiding van persvragen.

De drijvende elektriciteitscentrales zijn nodig zodat Belgen deze winter niet zonder stroom komen te zitten. De stroomhulp uit buurlanden Nederland en Duitsland is niet genoeg om het hele Belgische hoofdstroomnet van stroom te voorzien, is gemeld.

Karadeniz Holding meldt dat, als beide kanten tot een overeenkomst komen, het bedrijf binnen twintig dagen een stroomschip kan sturen naar België. De tweede kan binnen veertig dagen arriveren in de havens van Antwerpen, Oostende of Zeebrugge. De schepen zullen voldoende stroom kunnen leveren zodat Belgen binnenkort niet in het donker en in de kou komen te zitten.

Wereld

Turkije bouwt de grootste stroomschepen ter wereld om derdewereldlanden van hun stroombehoeften te voorzien (LEES meer). Als het Turkse stroomschip alsnog naar België vaart, zal dat een primeur zijn in Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 22-10-2018

Oct 22, 2018
Loading posts...