<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 23, 2019

Nu al veel vraag naar Turkse elektrische auto

Over ruim twee jaar wordt de Turkse elektrische auto een feit. De vraag ernaar is zo groot dat honderden Turken en bedrijven de auto nu al willen bestellen en betalen.

Dat liet bestuursvoorzitter Gürcan Karakaş van het consortium weten dat het auto ontwikkelt en zal bouwen.

Turkije bezit alle intellectuele en industriële eigendomsrechten van het voertuig in het C-segment, benadrukte Karakaş. “Hoewel de vraag nu al zo groot is ernaar, doen we nog niet aan voorverkoop. We ontwikkelen iets wat meer dan een auto is en bouwen een geheel nieuw ecosysteem.”

De Turkse slimme auto zal autonome eigenschappen en de nieuwste en geavanceerde lithium-ionaccu’s aan boord hebben. De auto komt in drie uitvoeringen en de actieradius wordt 500 kilometer. Ook wordt beoogd de markt te betreden als een heel veilige auto, een die vijf sterren scoort bij crashtesten, maar ook een die niet door buitenaf, door een derde partij, beïnvloed en overgenomen kan worden dankzij Turkse encryptiesystemen.

De productiefaciliteit wordt gebouwd in het kader van (smart) industrie 4.0 met volledige automatisering en robotisering, aldus de CEO van het Turkse autoconsortium.

Mogelijk worden de eerste foto’s van het prototype al in december tentoongesteld. De auto moet in 2022 de weg op.

Grote Turkse bedrijven kunnen niet wachten om hun autovloot met Turkse auto’s te vervangen, is eerder bekendgemaakt, zo ook de Turkse economie.

Twee ronde

Het is niet de eerste keer dat Turkije de autowereld met een eigen merk betreed. Dat gebeurde zestig jaar geleden ook. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-08-2019

Aug 23, 2019
Loading posts...