<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 13, 2018

‘Ooit een Ottomaanse klap gekregen?’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag tijdens zijn partijbijeenkomst in Ankara zeer stevige taal geuit richting de VS. Dat gebeurde na dreigementen van de Amerikaanse generaal Paul Frank, die kort geleden YPG/PYD-ers in het Syrische Manbij heeft bezocht.

“Zij die dreigen ‘veel harder terug te zullen slaan’, hebben duidelijk nog nooit een Ottomaanse klap geïncasseerd”, haalde Erdoğan uit. “Ze gaan binnenkort zien of Turkije een van die landen is waar ze zomaar binnen kunnen treden en daar zonder pardon van alles kunnen flikken. Wie niet ziet dat PKK/PYD/YPG uit terroristen bestaat en niet dom of blind is, moet wel kwaadaardig zijn [kan niet anders].”

Turkije waarschuwt de VS al langer de terroristen in Manbij te zullen uitschakelen als zij niet vertrekken. Daar vallen ook Amerikaanse soldaten met een YPG-uniform onder, is veelvuldig officieel verklaard door Turkije.

De Turkse president beklemtoonde ook dat NAVO-landen zich aan de NAVO-regels moeten houden. “De NAVO betekent niet enkel VS. Wat is dit voor een NAVO-bondgenootschap? De VS dient zich ook aan de NAVO-regels te houden, net zoals Turkije dat doet.”

Financiële steun

Naast de flinke wapensteun, geleverd met behulp van ruim 5.000 vrachtwagens en 2.000 vliegtuigen, hebben de Amerikanen maandag besloten nog eens 550 miljoen dollar beschikbaar te stellen voor terreurgroep PYD/YPG in Syrië.

In Turkije is met afschuw gereageerd op de Amerikaanse financiële steun aan terroristen onder het mom van ‘strijd tegen Daesh’. Erdoğan reageerde dinsdag ook daarop: “De maskers zijn gevallen, het Daesh-theater is voorbij. Die Daesh-ers hebben zich aangesloten bij PYD/YPG-ers tegen Turkije”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-02-2018

Feb 13, 2018
Loading posts...