<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 31, 2016

Opnieuw succes: Turkije schakelt Daesh-opperhoofd (IS) Al Ansari uit

Turkije heeft opnieuw succes geboekt in de strijd tegen terreurgroep Daesh (IS). Tijdens een Turkse luchtaanval in Noord-Syrië is Daesh-opperhoofd (‘emir’) Abu Hamza al Ansari uitgeschakeld.

Dat meldt het Turkse leger zaterdag.

Ook zijn 23 Daesh-terroristen gedood. Daarnaast zijn twaalf Daesh-doelen in al-Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif en Abu Jabbar vernietigd.

De zuivering van de hoofdterrorist komt een dag nadat Turkije ook de regionale Daesh-leider Abu Hosen Tunusi heeft uitgeschakeld. (LEES meer)

Turkije strijdt in zijn eentje tegen Daesh in Noord-Syrië. Coalitielanden geleid door de Verenigde Staten komen hun afspraken niet na. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-12-2016

Dec 31, 2016
 • Adam Caserra

  Tuurlijk komt de NAVO en USA haar afspraken niet na. Ze gaan hun eigen creatie wat het smerige vuile werk (moslims doden) voor hen doet toch niet aanvallen?

 • Henk

  Turkije heeft vanaf 2011, het begin van de oorlog in Syrië niks gedaan tot deze zomer. Dus na 5 jaar niks doen 5 maanden een oorlog in zijn en dan tegen landen gaan roepen die al langer actief zijn in Syrië dat ze Turkije dienen te ondersteunen vanuit een soort plicht getuigd van plat opportunisme. ISIS heeft weinig tegenstand geleverd in de laatste maanden waardoor Turkije redelijk makkelijk kon optrekken, maar ze hebben zich goed verschanst in Al Bab. Dat gaat een zware slag worden. Ik zeg niet Turkije die wel of niet gaat winnen, maar ik vind het wel grappig om te zien dat nu Turkije echt een zware slag moet gaan leveren er meer en meer verhalen komen over allerlei vijanden die ISIS zelf zouden hebben opgezet.

 • Deli Balta

  Turkije is zogenaamd de bondgenoot van USA maar in het echt zijn ze de vijanden. USA heeft de isis en taliban gecreëerd en steunt ze nu met wapens leveren. Je bent echt achterlijk, je moet nog veeeel leren ome henkiee

  Bab is al bijna schoongemaakt over enkele dagen hebben wij de volledige controle over Al BAB.

  Landen die langer actief zijn in syrie?? Ja met wapens aan de terroristen leveren dat doen ze allemaal incl nederland, duitsland.

  Het Machtige Turkse leger konden makkelijk optrekken, omdat isis terroristen weten dat ze niets voorstellen tegenover het Machtige Turkse Leger!!!!!!

  Ik ga feest vieren als obama oprot, en Trump aan de macht komt op 20 januari

 • Ayhan

  Beste Henk
  Wat is er gebeurd met je beste man de laatste tijd zijn al je reacties bijna allemaal onzin wat je uitkraamt (ik had je best wel hoog ingeschat ) maar dat terzijde
  Mijn vraag is aan jou geloof je jezelf wel wat je opschrijft ?
  Kom op nou man verdiep je nou eens in hemelsnaam en kom dan met realiteiten hierop je reacties geven
  Turkije is daar binnen gevallen omdat er raketten werden afgeschoten
  waardoor mensen zijn overleden
  Die DAESH is gewoon opgezet om vrijbrief te krijgen voor neo con Amerikanen om daar ook binnen te vallen wat ze eerder met irak hebben gedaan toen had je de vijand als AL OUAIDA toch het gaat hier om de energie waar de wereld opdraait dus miljarden en miljarden dollars
  En daar heeft Turkije een stokje voor gestoken de bedoeling was ook om Syrië in meerdere gedeeltes te verdelen Amerika steunt zowel YPG/PKK als DAESH
  Turkije heeft ingezien dat als ze Syrië hebben verdeeld dat Turkije aan de beurt zou zijn

 • Ozturk

  Oh, meneer Henk vind weer iets grappig mensen.
  Ik vind ook iets ‘grappig’:
  ‘Turkije heeft vanaf 2011, het begin van de oorlog in Syrië niks gedaan tot deze zomer.’
  U (het zwakke Nederland en kornuiten EU / VS / VN) doet nog steeds niet, of wel meneer Henk?
  Nee dus.
  U heeft daarom geen recht van spreken. Uw mening is niet interessant, niet op dit forum en niet in de wereld.
  U bent verleden tijd, een zinkend schip. Zorgt u nou maar dat u veel medestanders in Nederland krijgt die op de PVV gaan stemmen in maart, dan kunt u nieuwe grenzen opwerpen en het nederlandse schip in nationale wateren ten onder zien gaan.

  En natuurlijk vind u het leuk dat Turkije zware slag moet gaan leveren in al-Bab, U hoopt immers dat er veel Turken zullen sterven. Dat is immers ook de reden waarom uw westerse politieke leiders hebben besloten al maandenlang geen bombardementen op IS in Raqqah uit te voeren, zodat zij zich maximaal kunnen versterken in al-Bab en zoveel mogelijk Turken kunnen omleggen.
  Ontken dit nou niet meneer Henk, het is zo duidelijk hoe uw brein en dat van de meeste Nederlanders werkt.
  Maar voor ons is dit alleen maar leerstof en we zullen dit allemaal onthouden. De wereldleiding Is aan het verschuiven en Turkije wordt met Rusland steeds belangrijker. Er komt snel een dag dat Nederland / EU iets van Turkije nodig zal hebben, en dan komt deze boemerang bij u terug.
  Maar ga vooral zo door, zou ik zeggen.

 • Ottomaan empire wil be back

  Kaaskop wat heeft je voor ouders gedaan dan in Srebrenica!!!!

Loading posts...