<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2018

Opnieuw verzoeningspoging Duitsland voor betere relatie met Turkije

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, heeft laten weten de betrekkingen met Turkije verder te willen normaliseren.

Dat zei hij zaterdag tegen de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger op een vraag wat het plan is met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die op uitnodiging van Angela Merkel, volgende maand Duitsland bezoekt. “De onderwerpen waarover we al een tijdje discussiëren, komen weer aan bod.”

“Het is ook duidelijk dat we een verdere normalisatie van onze onderlinge relatie willen”, voegde zei Maas daaraan toe. “Daar hebben we, als land waar drie miljoen Turken wonen, enorme interesse in.”

De Duitse minister zei ook de Turkse legeroperatie Olijftak in Afrin zal worden besproken tijdens het bezoek. Maas zei ook: “Er zijn dus nog steeds Duitse burgers die in de gevangenis zitten in Turkije. We kunnen niet begrijpen waarom dit zo is.”

Volgens Duitse media zal Erdoğan eind september Duitsland bezoeken. Dat is nog niet bevestigd door Turkije.

Economie

In oktober bezoekt de Duitse minister van Economische Zaken, tevens de grootse vertrouweling van Merkel, Peter Altmaier Turkije met een enorme delegatie, die tachtig deelnemers telt. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 04-08-2018

Aug 04, 2018
Loading posts...