<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 18, 2019

Oppositie vraagt Turkije te boren op Middellandse Zee

Een ontwikkeling waar de hele wereld al van op de hoogte is, maar niet wordt geweten door de voorzitter van de Turkse oppositiepartij CHP Kemal Kılıçdaroğlu.

Zo haalde de Turkse woordvoerder van de regeringspartij Ömer Çelik zondag uit naar Kılıçdaroğlu. Hij vroeg namelijk de regering dat Turkije moet gaan boren nabij Cyprus, iets wat Turkije al doet met vier schepen.

“Onze burgers zagen al vele malen eerder soortgelijke fouten in het buitenlands beleid van de CHP-leider. Onwetendheid op deze schaal is echter ook onaanvaardbaar voor de CHP. Het is het recht van het grote publiek om meer verantwoordelijke verklaringen van een voorzitter te verwachten”, reageerde Çelik.

De woordvoerder voegde daaraan toe dat Turkije de energierechten van Turks-Cyprioten koste wat het kost vastberaden zal verdedigen, ongeacht de kennis van Kılıçdaroğlu daaromtrent.

De CHP-voorzitter vroeg zich tijdens een toespraak af waarom Turkije niet aanwezig is rond Cyprus. “Er zijn rijke olie- en aardgasbedden in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De VS, Griekenland, Cyprus, Egypte en Qatar zijn daar allemaal aanwezig. Één land ontbreekt: Turkije”, aldus Kılıçdaroğlu.

Turkije startte in 2017, in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, met seismische zoekactiviteiten nabij Cyrpus. In mei en juni stuurde Turkije de twee grote boorschepen Fatih en Yavuz naar de regio, aldus Çelik.

Vorige week kwam Turkije met een serieuze waarschuwing dat het land het boorproces niet zal laten verstoren. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-08-2019

Aug 18, 2019
Loading posts...