<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2019

Pakistan bedankt Turkije voor het opnemen voor alle moslims ter wereld

De premier van Pakistan sprak zich vrijdag lovend uit over de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Maleisische premier Mahathir Mohamad voor de snelle en duidelijke standpunten en inspanningen na de dodelijke terreuraanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland en daarmee de aanval op alle moslims.

In een live televisie-uitzending op de persconferentie met zijn Maleisische tegenhanger in Islamabad, zei Imran Khan dat er maar een paar moslimleiders zijn die zich daadwerkelijk inzetten voor moslims overal ter wereld.

“Helaas nemen maar een paar moslimleiders standpunten in over de problemen die de moslimwereld betreffen, waaronder Erdoğan. De andere is Mahathir Mohamad”, zei Khan.

Hij verwees naar de juiste stappen van Turkije, waaronder een spoedvergadering van de buitenlandse ministers van Organisatie van Islamitische Landen (OIC) in Istanbul op vrijdag. Turkije riep moslimlanden met spoed bijeen. (LEES meer)

“We hebben de transformatie van Turkije en de ontwikkeling van zijn economie onder zijn (Erdoğan) leiderschap gezien”, zei de Pakistaanse premier.

Khan betreurt dat alle moslims de schuld krijgen voor elke misdaad gepleegd door een moslimpersoon in welk deel van de wereld dan ook. “De toenemende Islamofobie in het Westen is de reden achter de terreuraanslagen in Christchurch.”

“Elke misdaad gepleegd door een moslim wordt onmiddellijk toegeschreven aan de 1,3 miljard moslims. Dit weerspiegelt de moord op Christchurch waarbij een man, een terrorist, schaamteloos opnames maakte van het doden van onschuldige vrouwen, kinderen en onschuldige mensen in een moskee. Dit komt door Islamofobie”, aldus Khan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 22-03-2019

Mar 22, 2019
Loading posts...