<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 05, 2018

Pakistan sluit megadeal met Turkije

Turkije heeft een Pakistaanse aanbesteding gewonnen. Het land gaat vier schepen leveren aan de Pakistaanse marine. De handtekeningen zijn donderdag in Islamabad gezet.

“Een zeer belangrijke dag voor Turkije en de Turkse defensie-industrie”, reageerde de Turkse minister van Defensie Nurettin Canikli. “Dit is onze grootste defensie-export ooit.”

In juni werd bekend dat een land vier Turkse korvetten zou kopen. Om welk land dat ging, werd toen niet gemeld.

“Het gaat om een hoog inkomen waarmee we de ontwikkeling van nieuwe schepen kunnen financieren. Dat bedrag is bijna een kwart van de hele landbouwexport van Turkije”, zei Canikli vorige maand. “Turkije kan voortaan aan bijna alle landen kant-en-klare (oorlogs)schepen leveren. Op een enkele na zijn alle wapensystemen en besturingssoftware volledig Turks.” (LEES meer)

ATAK-helikopters

Pakistan rondt ook een deal af voor dertig Turkse aanvalshelikopters, waarmee de Turkse defensie-export ook een grote boost krijgt. Het was de voormalige Pakistaanse premier Shahid Khaqan Abbasi die in oktober vorig jaar de Turkse helikopters persoonlijk heeft getest.

“Wij bedanken ook de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Naar mijn mening is dit, als piloot zijnde, de beste en meest effectieve aanvalshelikopter in de wereld”, aldus Abbasi. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-07-2018

Jul 05, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...