<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2021

Prestigieuze wereldprijs voor Turkse auto

De Turkse elektrische auto heeft een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld, de iF Design Award, ontvangen.

Dat maakte initiatiefgroep TOGG achter het merk bekend.

“TOGG wordt hiermee het eerste Turkse merk dat een dergelijke onderscheiding ontvangt en behaalt een significant succes op het gebied van mobiliteit met zijn C-SUV-model tijdens de iF Design Awards 2021”, is verklaard.

Dit jaar deden bijna 10.000 producten en projecten uit 52 landen mee aan de iF Design Awards, die sinds 1954 worden erkend als het symbool van uitmuntend design in de internationale arena.

De TOGG C-SUV won in de categorie Professional Concept.

“We hebben onze ontwerpdoelstellingen en de technische specificaties van onze auto vastgesteld op basis van gebruikersinzichten”, reageerde Gürcan Karakaş, de CEO van de groep.

Hij prees de wereldberoemde ontwerper van het bedrijf, Murat Gunak, die onlangs bij TOGG kwam als leider design.

“Ons oorspronkelijke ontwerp bekronen met zo’n waardevolle onderscheiding, die we hebben ontwikkeld geïnspireerd door onze cultuur en tot nu toe geregistreerd in 27 EU-landen, evenals in China, Japan en Rusland, motiveert ons om het beter te doen.”

TOGG is in 2018 opgericht onder leiding van de Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBB) door de bedrijven Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell en de Zorlu Group via een samenwerking.

Tegen 2030 zal TOGG de intellectuele en industriële eigendomsrechten van vijf verschillende elektrische automodellen in Turkije produceren en bezitten: SUV, B-SUV, sedan, C-hatchback en B-MPV.

Internationale aandacht

De Turkse auto, oftewel ‘de Turkse Tesla’, ontvangt veel internationale aandacht, voornamelijk uit Duitsland. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-04-2021

Apr 19, 2021
Loading posts...