<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2021

Duitse krant: slimme Turkse auto daagt Tesla en Volkswagen uit

Opnieuw heeft een Duitse krant zich over de potentie van de nieuwe Turkse auto uitgelaten. Dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung schreef dinsdag dat het automerk van Turkije de strijd zal aangaan met Tesla en Volkswagen.

In het artikel is benadrukt dat de auto volledig elektrisch wordt en voor een betaalbare prijs op de markt komt. Ook belooft de actieradius van meer dan 500 kilometer veel. De accu is binnen een half uur voor 80 procent opgeladen, is benadrukt.

De coronapandemie heeft niet voor vertraging gezorgd. Er wordt namelijk volop gebouwd aan de fabriek (tevens de schoonste van Europa) in Gemlik, liet de Duitse krant zijn lezers weten. Ook is benadrukt dat de auto voor meer dan de helft uit Turkse onderdelen zal bestaan. Dit percentage zal later nog eens verder toenemen.

Het dagblad verwees ook naar de grote jongens achter de Turkse auto. “De eigenaren van TOGG zijn de belangrijke spelers in de Turkse economie. De Turkse overheid steunt ook het eigen automerk. Volgens mediaberichten is het zeker dat zij 30.000 TOGG’s aanschaffen. Ook genieten grote investeerders voordelen, zoals belastingverlagingen.”

Ook viel op dat de Duitse krant de auto geen voertuig, maar een slim apparaat noemde. De Turkse auto heeft namelijk nog relatief ongekende eigenschappen. “De Turkse auto is meer dan een auto.” (LEES meer)

Verwacht wordt dat de eerste Turkse auto’s eind 2022 van de band rollen. “TOGG is niet de enige Turkse voertuigbouwer. Het Turkse Karsan heeft namelijk al elektrische bussen geproduceerd en deze inmiddels verkocht aan Duitsland”, aldus Frankfurter Allgemeine Zeitung, die eindigde met de slotzin: “Noteer alvast ergens de naam TOGG.”

De Duitse krant Handelsblatt noemde de auto vorig jaar ‘de Turkse Tesla’ en was enorm lovend. (LEES meer)

Murat Günak

Recent is ook Murat Günak, geboren in Istanbul en jarenlang actief in Duitsland, overgestapt naar TOGG. De wereldberoemde succesvolle Turkse ontwerper heeft de Mercedes SLK, Mercedes C-serie, Peugeot 206, Volkswagen Eos en Volkswagen Golf GTI ontworpen.

Accupakket

Turkije opende eind december vorig jaar een productiefaciliteit van lithiumcarbonaat voor de productie van accupakketten, ook voor TOGG. Het chemische element heeft als grondstof en wondermiddel borium (boron), grotendeels enkel in Turkije te vinden. (LEES meer)

Filmpje

TOGG heeft eerder ook een video vrijgegeven van de impressie van een deel van de productielijn en fabriek. “Dit keer houdt niemand ons tegen.” (HIER te bekijken)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-04-2021

Apr 07, 2021
Loading posts...