<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 13, 2021

Turkse auto wordt ook rijdend weerstation

De Turkse elektrische auto TOGG die volgend jaar van de band rolt, zal instantaan alle uitgebreide weerinformatie binnenkrijgen. Zo komen bestuurders niet voor verrassingen te staan onderweg. Ook zal de Turkse auto dankzij slimme sensoren de omgeving in de gaten houden en informatie terugsturen naar de weerdienst.

Dat werd deze week bekend tijdens de ondertekening van een protocol tussen de Turkse meteorologische dienst en de ‘grote jongens’ achter TOGG. Het gaat om een internationaal voorbeeldige overeenkomst.

“Nog maar minder dan twee jaar te gaan totdat de bijna honderdjarige droom van Turkije uitkomt en de eerste auto van de band rolt”, sprak bestuursvoorzitter van het consortium Rıfat Hisarcıklıoğlu donderdag tijdens de ceremonie. “De auto’s worden als het ware [ook] rijdende weerstations.”

De navigatie van de slimme TOGG zal direct nieuwe routes voorstellen bij onverwachte regen- en sneeuwval, overstromingen, mist en andere (weers)omstandigheden. Ook zal, als een van de vele voorbeelden, de data van de ruitenwissers van de Turkse auto gedeeld worden met de Turkse weerdienst, die 2.047 weerstations heeft door heel Turkije. De gegevens van alle weerstations zullen zichtbaar zijn op het dashboardscherm van TOGG.

“De Turkse auto is meer dan een auto”, aldus TOGG-CEO Gürcan Karakaş. De fabriek in Gemlik, Europa’s meest schoonste, is ook “meer dan een fabriek”. (LEES meer)

Media

De Duitse krant Handelsblatt noemt TOGG ‘de Turkse Tesla’. (LEES meer)

Accupakket

Turkije opende eind december vorig jaar een productiefaciliteit van lithiumcarbonaat voor de productie van accupakketten, ook voor TOGG. Het chemische element heeft als grondstof en wondermiddel borium (boron), grotendeels enkel in Turkije te vinden. (LEES meer)

Filmpje

TOGG heeft ook een video vrijgegeven van de impressie van een deel van de productielijn en fabriek. “Dit keer houdt niemand ons tegen.” (HIER te bekijken)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-02-2021

Feb 13, 2021
Loading posts...