<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2016

Pro-Turkije-actie Johnson onder vuur: ‘Hypocrisie op Olympisch niveau’

Britse kranten zijn niet tevreden met de lovende woorden van de Britse minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) aan Turkije. De dag na zijn bezoek aan het land schreven enkele kranten dat hun minister ‘hypocriet’ bezig is en een draai van 180 graden heeft gemaakt.

The Telegraph kopte dat Johnson tijdens Brexit-campagnes de EU-lidmaatschap van Turkije tegen het land heeft gebruikt en nu aan de Turken zegt dat Engeland Turkije zal helpen voor toetreding tot de Europese Unie.

The Daily Mail schreef dat Johnson wel zei voor een toetreding van Turkije te zijn, “nu we er zelf toch uit zijn”.

The Times vond dat de Britse minister verlegen was naast de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Dat omdat de huidige minister een poëziecompetitie met een hekeldicht over Erdoğan heeft gewonnen in mei. “Hij schaamde zich in Turkije”, aldus The Times.

Partijleider van Liberal Democrats, Tim Farron, vond de Johnson-steun aan Turkije ‘hypocriet op Olympisch niveau’, zei hij tegen de krant ‘i’.

Turkije-EU

De Britse minister heeft tijdens een persconferentie in Ankara gezegd dat Turkije van levensbelang is voor de toekomst van de Europese Unie en niet zonder kan. “Daarnaast feliciteer ik de Turkse regering onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan en het Turkse volk vanwege hun vrijgevigheid in de opvang van vluchtelingen, een kwestie die ook van levensbelang is voor Europa”, aldus Johnson namens Engeland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Sep 29, 2016
Loading posts...