<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 05, 2020

Professor: Turkije voorbeeldland in de strijd tegen corona

Volgens de Noord-Macedonische professor en voormalig gezondheidsminister Dragan Danilovski heeft Turkije de wereld aangetoond hoe de coronacrisis bestreden dient te worden.

“Van landen met grote bevolking is Turkije een positief voorbeeld. Dat heeft laten zien hoe een pandemie succesvol onder controle kan worden gekregen”, zei Danilovski in een exclusief interview.

De Balkanstaten hebben de pandemie ook goed kunnen beheersen, ondanks dat ze armer zijn dan andere Europese landen, zei de professor epidemiologie die ook voorzitter van het Instituut voor Epidemiologie en Biostatistiek is.

Dit komt omdat vaccinatie tegen infectieziekten verplicht is in de regio. “Dit heeft mogelijk een rol gespeeld in het lage sterftecijfer door covid-19”, zei hij. “Balkanlanden hebben de strijd tegen het virus in het algemeen gewonnen.”

Hij vergeleek het dodental in Albanië met dat in de VS en zei: “Een land met twee miljoen inwoners kan een uitbraak beter aan dan een land met 330 miljoen.”

Danilovskia wees echter het idee af dat de bevolking de belangrijkste factor is achter stijgende virus- en sterfgevallen en wees naar het hogere dodental in Scandinavische landen.

De Balkan, ook wel het Balkan-schiereiland genoemd, is een geografisch gebied in Zuidoost-Europa. De landen in de regio zijn onder meer Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Servië, Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië, Roemenië, Bulgarije en Albanië.

Maatregelen en zorgcapaciteit

Turkije nam veel sneller maatregelen tegen corona dan Europa, blijkt uit een analyse. (LEES meer)

Nieuw geopende megaziekenhuizen zorgen ervoor dat Turkije geen capaciteit tekort komt. (LEES meer)

Het land startte ook grootschalig met productie van mondmaskers en eigen beademingsapparatuur.

In Turkije zijn 127.659 coronagevallen en als gevolg daarvan 3.461 doden (2,7 procent) bekend. Meer dan 68.000 coronapatiënten zijn genezen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-05-2020

May 05, 2020
Loading posts...