<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2016

Protest duizenden Turken tegen Assad en Iran: ‘Vrees alvast voor Dag des Oordeels’

Duizenden Turken hebben dinsdag en woensdag in Ankara en Istanbul geprotesteerd bij het consulaat en ambassade van Iran en Rusland. Meer dan vijftig stichtingen en organisaties deden daaraan mee.

De Turken zijn erg boos: op de stilte van de wereld en met name op Iran, dat de evacuatie van Syriërs uit de rampstad Aleppo blokkeert. De door Iran gesteunde sjiitische milities doen mee met Syrische regeringstroepen aan het bloedvergieten in de stad.

“Moordenaar Iran, donder op uit Syrië”, zijn enkele van de vele leuzen geweest. “Ramp gaande is Syrië, maar de VN is met theater bezig” en “Aleppo is soennitisch en zal dat ook blijven”, riepen de betogers. Ook is er gezegd dat “slager Assad en Iran hunzelf alvast kunnen voorbereiden op de horror die op hen te wachten staat op de Dag des Oordeels”.

protest-duizenden-turken-tegen-assad-en-iran-vrees-alvast-voor-dag-des-oordeels-2

De protesterende Turken en Syriërs in Turkije gaven ook aan dat Iran zich moet verantwoorden voor de moslimgemeenschap, omdat Iran het sjiisme bloedig wil uitbreiden. “Iran, de moslims zullen niet vergeten hoe jullie misbruik maken van het Syrische bloedvergieten over de ruggen van burgers voor eigen belang.”

Woensdag werd bekend dat Iran en aan het land gelieerde groepen de evacuatie van Syrische burgers en gewonden hebben geblokkeerd in Aleppo. (LEES meer)

protest-duizenden-turken-tegen-assad-en-iran-vrees-alvast-voor-dag-des-oordeels-3

Bemiddelaar

De bussen die voor hulp naar Aleppo zijn gestuurd, zijn leeg teruggekomen, meldt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu. Hij laat ook weten dat Turkije al geruime tijd als bemiddelaar opereert en tot oplossingen pleit bij Rusland en Iran.

De Turkse president Erdoğan heeft deze week meerdere keren gesproken met de Russische president Putin.

Turkije geeft ook aan klaar te staan om alle 80.000 Syrische burgers die in het nauw zijn gedreven, op te vangen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-12-2016

Dec 14, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...