<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2017

Putin: Banden met Turkije weer als vanouds, politieke oplossing Syrië

De Russische president Vladimir Putin heeft benadrukt dat de betrekkingen met Turkije weer zo goed als vanouds zijn.

Dat zei hij maandag naast de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan die op bezoek was. De twee zien elkaar voor de achtste keer, nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig, dat het Turkse luchtruim schond, heeft neergeschoten.

“In de eerste acht maanden is onze handel met Turkije dertig procent gestegen. De banden zijn volledig hersteld”, sprak Putin.

Syrië

De Turkse president had Syrië hoog op zijn lijst van agendapunten staan. Beide landen zijn het met elkaar eens dat er een politieke oplossing voor Syrië moet komen.

Putin: “Ik heb Erdoğan geïnformeerd over mijn gesprek in Teheran. De samenwerking tussen de drie landen die garant staan [Rusland, Turkije en Iran] voor een oplossing in Syrië verloopt succesvol. We zijn het met Erdoğan eens dat een politieke oplossing nodig is.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SOCHI | Gepubliceerd: 14-11-2017

Nov 14, 2017
 • Ozturk

  Onze regering en president hebben toch duidelijk een beter wereldbeeld dan de Europese leiders. Ondanks meningsverschillen en conflicten die we soms hebben met onze Russische buren, zien de leiders van beide landen in dat het niet meer van deze tijd is om langdurige boycots en ruzies te handhaven.
  Echte vrienden krijgen bovendien van elkaar de ruimte om elkaar van tijd tot tijd ook even de waarheid te zeggen, om vervolgens samen weer aan tafel te gaan zitten om echte problemen aan te pakken.

  Wanneer was er voor het laatst een Europese leider bij president Putin op bezoek?
  In diezelfde periode hebben de presidenten Erdogan en Putin elkaar al meer dan 10 keer ontmoet en met elkaar gesproken.
  En daar komen mooie dingen uit: Turkish Stream, S-400 raketsystemen, aanzwellende handel over en weer, toeristenstromen die elkaars land bezoeken, politieke en militaire samenwerking om problemen (Syrië, DAESH) op te lossen etc. etc.

  Al de bovenstaande zaken loopt de EU mis, dus handel en politieke invloed.
  Het enige dat er bij hen opkomt als het woord Rusland valt, is boycots en nepnieuws.
  Ondertussen wordt de EU steeds onbelangrijker en zien ze overal (Russische) beren op de weg.

  Dat Europa is toch echt een aflopende zaak…

 • Ibrahim

  Heer Ozturk.

  Turkije kunt problemen met diverse landen oplossen zonder NAVO en EU. President Erdogan maakt erg sterk voor Turkije met economie en nog veel meer. NAVO en EU blijven problemen.

 • Turkse Turk

  Navo en Eu zijn juist de bron van de problemen. Alle Terreur wordt gecreëerd en gevoed vanuit deze hoek vervolgens doen ze of hun neus bloed en roepen mensenrechten. Het zijn hun proxy legers die babies, vrouwen en kinderen vermoorden namens Islam. Daesh is een westerse Trojaanse paard die Islam kreet als intrument gebruikt. Jammer dat westen niet in Karma gelooft. Dit alles is slecht voor hun eigen Karma.

 • Ayhan

  Heer Ozturk
  Mag ik even “inhaken” dank u 🙂
  ik wou even zeggen dat u ook even de contract van 20 miljard dollar voor het maken van een kerncentrale ook bij moet vertellen/schrijven er zijn al sinds 2 jaar 400 mensen in opleiding in rusland
  ( bazilari catlasin diye yazdim)

 • Ayhan

  Heeft u de BBC gezien hoe de Amerikanen DAESH terroristen hebben begeleid uit de stad 350 terroristen het is gewoon niet te geloven ( dat zijn gewoon hun proxy legers netzoals Boko Haram ‘Al Quadi

 • Ozturk

  Geachte heer Ayhan,

  Natuurlijk hebben we allemaal mogen aanschouwen hoe de DAESH terroristen een vrijgeleide aftocht kregen.
  Op zich kan ik mij hier nog iets bij voorstellen, alhoewel verwerpelijk natuurlijk, want deze mensen horen gevangen genomen te worden en zich gewoon voor een rechter te verantwoorden (ikzelf heb eigenlijk nog een veel beter idee, maar laat ik dat maar voor mijzelf houden).
  Toch kan ik mij voorstellen dat er een situatie kan zijn, waarin partijen een vrije aftocht afspreken om ongekend bloedvergieten in een stadsstrijd met vele vele burgerslachtoffers te voorkomen. DAESH kennende is dat geheel niet denkbeeldig, want zij staan erom bekend zonder enige schroom onschuldige burgers als menselijk schild in te zetten.

  Nee, het meest storende hierin is dat de VS op eigen houtje en zonder de andere betrokken partijen hierin te kennen of verantwoording af te leggen afspraken gaan maken met de terroristen.
  Alsof zíj de meest getroffen partij zijn die in de positie zijn om de terroristen toch een soort van ‘vergiffenis’ te schenken en hen te vrijwaren van rechtsvervolging.
  En dat is de VS ten voeten uit: niemand iets vragen, niemands grieven erkennen/respecteren, maar gewoon autonoom handelen en voor ‘rechter voor de wereld’ spelen volgens de eigen westerse normen, en alleen de eigen Amerikaanse belangen (doorgaans olie/geld) in ogenschouw nemende.

  En daarom haten hele volken de VS. Zelf zijn ze zo ongekend dom om hun eigen falen niet eens in te zien. Ze worden pas wakker als er vliegtuigen in torens in New York landen, en zelfs dan reageren ze nog verongelijkt met ‘waar hebben wij dit aan te danken?’. Nou, onder andere hieraan dus.

 • Ozturk

  Geachte heer Ayhan,

  Dank u voor de aanvulling. Inderdaad, ook de bouw van de kerncentrale(s) kan ingevuld worden waar ik ‘etc., etc.’ schreef.
  We kunnen ook nog de recente door Europa (Airbus) misgelopen order voor 40 stuks Boeing 787-9 dreamliners noemen.
  Dat hadden ook A350’s kunnen zijn. Maar ja, dan moeten de Europeanen ook maar wat minder belerend zijn en minder hun wil willen opleggen.

  Ik weet, nu gaat de order naar de Yankees, ook niet mijn favoriete volk, maar het is toch wel leuk om iedere keer als 1 van beiden Turkije weer eens iets bijdehands flikt heb te straffen met een heel opzichte opdracht aan de andere partij te gunnen en zo onderling wrevel te creëren.

  Uiteraard hoop ik dat wijzelf, of anders wel het Chinese Comac (van de C919) uiteindelijk een goed alternatief kunnen bieden, zodat we de westerlingen helemaal niets meer hoeven te gunnen.
  (biraz daha da catlasinlar)

Loading posts...