<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2020

PVV: Nederland corrupt, DENK: Nederland niet corrupt

PVV-leider Geert Wilders heeft ook op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer voor veel irritatie gezorgd bij veel Kamerleden. Hij herhaalde donderdag opnieuw dat Nederland “een corrupt land” is en “de rechtsstaat niet deugt”.

In een motie reageerde DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan dat Nederland “geen corrupt land is” en dat hij “de Nederlandse rechtstaat vertrouwt”.

Jesse Klaver van GroenLinks was ook helemaal klaar met Wilders. “Het begint bijna normaal te worden in de tien jaar hier met de heer Wilders. Iedere keer geeft hij af op het parlement of rechtsstaat. Maar vandaag draagt hij de hele rechtsstaat naar de vuilnisbelt en zegt we komen in verzet”, haalde Klaver uit.

“Dat zijn levensgevaarlijke uitspraken”, vervolgde Klaver. Zo zullen mensen de Nederlandse rechters niet meer serieus nemen, waarschuwde de fractievoorzitter van GroenLinks: “Daarmee zet u een nieuw stap in uw eigen radicalisering.”

Woensdag was het Klaas Dijkhoff (VVD) die vond en klaagde dat Wilders, ondanks zijn nutteloze bijdrages, te makkelijk zetels won. “Men hoort hier uiteindelijk tien jaar hetzelfde [van Wilders] en heeft er al tien jaar niet zoveel aan”, aldus Dijkhoff. (LEES meer)

Anti-Islam

Overigens was het niet alleen de rechtstaat waar Wilders het op gemunt had, maar ook de Islam. Nogmaals herhaalde hij in gevaarlijke woorden dat Nederland “gedeïslamiseerd” moet worden. Daar sloot FvD-leider Thierry Baudet zich in zijn toespraak, die meer deed denken aan de Franse Revolutie, ook zeer openhartig bij aan. Baudet haalde wel Lodewijk de veertiende en zestiende door elkaar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 17-09-2020

Sep 17, 2020
Loading posts...