<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 03, 2019

Ramadanfeest: Turkije blijft de hoop voor de mensheid

Turkije blijft met zijn democratie en economie de hoop voor de hele mensheid. En dat ondanks alle terreuraanslagen en complotten die tegen Turkije zijn gericht, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag.

“Turkije blijft hoop geven aan al zijn vrienden en de mensheid, hoewel het wordt blootgesteld aan terreuraanvallen, sancties en valkuilen, en blijft desondanks sterk met zijn democratie en economie”, verklaarde de Turkse president in zijn bericht over het Ramadanfeest.

Erdoğan meldde dat hij het betreurt dat er mensen zijn die lijden aan onderdrukking en armoede tijdens de heilige Eid al-Fitr over de hele wereld.

Onder verwijzing naar het feit dat de wereld een substantiële verandering heeft ondergaan, zei hij dat Turkije klaar is om deze kritieke periode met al zijn kracht te weerstaan.

Hij voegde eraan toe dat Turkije in een voordelige positie verkeert met zijn investeringen, projecten en openbare diensten die in de afgelopen 17 jaar zijn gerealiseerd.

Turkse hulp

Het is bij wereldburgers algemeen bekend dat grote Turkse hulporganisaties dankzij gulle donateurs op reguliere wijze gecoördineerd miljoenen mensen over de hele wereld van voedsel voorzien. Tijdens het Ramadan- en Offerfeest worden nog eens voor extra cadeaus gezorgd, desnoods vervoerd middels een groot schip. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) is in de hele wereld actief en heeft binnen vijftien jaar officieel ruim 20.000 klein- en grootschalige steunprojecten gerealiseerd. Onder die ontwikkelingsprojecten vallen ook de relatieve herbouw van complete landen, zoals Somalië en Palestina. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-06-2019

Jun 03, 2019
Loading posts...