<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2016

Turkije stuurt tweede hulpschip naar Gaza; feest op komst

Een tweede schip uit Turkije met aan boord 2.500 ton hulpgoederen bestemd voor Palestijnen, is gearriveerd nabij Gaza. De Turkse hulp komt dit keer voor het Offerfeest. Aan boord van het schip genaamd ‘Eclips’ bevinden zich ook cadeaus voor Palestijnse kinderen.

Een delegatie van de Turkse noodhulporganisatie AFAD en ontwikkelingsagentschap TIKA is woensdag aangekomen in Gaza en hebben het Palestijnse ministerie van Sociale Zaken bezocht. Het ministerie zal de hulpgoederen samen met de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan uitdelen.

Verwacht wordt dat de eerste vrachtwagens met hulgoederen dezelfde dag de grensovergang Karm Abu Salem tussen Egypte en Israël passeren en woensdagavond in Gaza arriveren.

Cadeaus

Dit keer bevinden zich naast de duizenden tonnen voedingsmiddelen, kledingtukken en schoolspullen ook duizend fietsen als cadeau voor kinderen en honderd rolstoelen voor Palestijnen die daar behoefte aan hebben.

AFAD-voorzitter Mehmet Halis Bilden meldt dat de Turkse regering aan AFAD heeft aangegeven om ‘maandelijks of om de twee maanden te kijken wat de broeders in Gaza nodig hebben’.

“Op 1 juli stuurden we dankzij de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan onze eerste hulpschip naar Gaza die te maken had met een flinke Israëlische blokkade”, gaf Bilden aan.

Turkse hulp

Turkije stuurde twee maanden terug, tijdens het Ramadanfeest, 11.000 ton hulpgoederen naar Gaza, nadat de Israëlische blokkade van de Gazastrook op eis van Turkije is verlicht. De Turkse hulp werd feestelijk en met veel vreugde ontvangen in Gaza (foto’s).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZA

Sep 07, 2016
Loading posts...