<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2016

‘Ramp dreigt voor Europa als het Turkije verliest’

De Britse parlementariër Daniel Kawczynski vindt het beschamend hoe Europa zich tegenover Turkije gedraagt. Hij vindt het niet kunnen dat Turkije aan het lijntje wordt gehouden door de Europese Unie (EU).

“Het is beschamend hoe de EU Turkije steeds laat wachten. Het geduld dat Turkije heeft, is van een heilig niveau”, zei de Britse volksvertegenwoordiger van de Conservatieve Partij tegen de nieuwe Turkse zender TRT World.

“Daarnaast is Turkije niet gesteund na de couppoging. Als dit in een Europees land was gebeurd, zouden de reacties van de NAVO en de EU veel anders zijn geweest. We zien dat de Turken teleurgesteld zijn omdat sommige Europese hoofdsteden compleet stil zijn gebeleven”, sprak Kawczynski.

Vluchtelingen

Het Britse parlementslid waarschuwde Europa dat Turkije een zeer belangrijke strategische partner is. “Zonder Turkije kan Europa niet voor vrede zorgen in de regio. Sommige bureaucraten uit Brussel hebben het over een Europees leger. Als Turkije wordt buitengesloten uit Europa, zorgt dat voor chaos. Als Turkije de vluchtelingen niet tegenhield, zou Europa te kampen krijgen met grote problemen. We moeten dit nooit vergeten. Het is Turkije dat de vluchtelingen tegenhoudt.”

Daesh

Kawczynski sprak ook over een mogelijke ramp voor Europa. “Onderschat de loyaliteit van Turkije niet aan zijn eigen stabiliteit en de NAVO. Turkije is het enige land dat ervoor kan zorgen dat terreurgroep Daesh (IS) Europa niet bereikt. Het verliezen van Turkije als strategische partner betekent een ramp voor Europa.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-11-2016

Nov 22, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...