<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2016

Dag EU?: China positief over Turks lidmaatschap Shanghai Vijf

China heeft maandag laten weten groot belang te hechten aan de samenwerking met Turkije in de Shanghai Vijf.

Dat meldt de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Wij hechten groot belang aan de wens van Turkije om de samenwerking te verdiepen met de samenwerkingsorganisatie Shanghai (SSO)”, laat Geng Shuang namens China weten. “Turkije is een belangrijke dialoogpartner en een belangrijk land in Eurazië. De regering in Peking is bereid om samen met lidstaten te werken aan de regulering van de juridische structuur in de organisatie.”

De snelle reactie uit China komt nadat president Erdoğan van Turkije zondag liet weten dat de toetreding tot de Europese Unie (EU) te lang duurt. Erdoğan denkt aan een alternatief dat Turkije meer bewegingsruimte en vrijheid moet geven. (LEES meer)

Erdoğan

De zet van Erdoğan komt nadat de EU Turken heeft teleurgesteld op het gebied van steun na de couppoging en de harde Europese toon die is aangeslagen nadat Turkije terreursteuners heeft opgepakt.

De Turkse president overweegt in 2017 een referendum waarin het volk gaat bepalen of Europa nog wel interessant is voor de Turken of niet.

Erdoğan legde eerder uit waarom Turkije al 53 jaar aan het lijntje wordt gehouden door Europa (KLIK voor video 1). “Ik heb jullie ware vuile gezicht laten zien, stelletje huichelaars. Daarom worden jullie gek van Erdoğan”, sneerde Erdoğan toen in een tweede uithaal richting enkele Europese leiders. (KLIK voor video 2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PEKING | Gepubliceerd: 21-11-2016

Nov 21, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...