<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 21, 2018

Rode Kruis (ICRC) gooit met modder naar Turkije over Koerden

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een recente aantijging van de internationale Rode Kruis-voorzitter (ICRC) dat de Turkse noodhulporganisatie Rode Halve Maan al zijn aanzien en geloofwaardigheid is verloren onder Syrische Koerden in Afrin met klem veroordeeld.

“Dit is onacceptabel en verreweg van goodwill”, reageerde de Turkse woordvoerder Hami Aksoy. “De Turkse Rode Halve Maan is mondiaal bezig en maakt geen onderscheid tussen afkomst, taal, religie en geografie. De opmerking van de ICRC-voorzitter berust niet op de waarheid.”

Aksoy herinnerde het internationale Rode Kruis eraan dat de activiteiten van de Turkse hulporganisatie als voorbeeld worden gezien door de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap.

“Turkije vangt honderdduizenden Syrisch-Koerdische vluchtelingen als gast op. We veroordelen deze uiting van de ICRC-voorzitter.”

Turkse hulp

Turkse hulporganisaties zijn na inname van Afrin begonnen met uitdelen van humanitaire goederen en voedselpakketten. Syrische Koerden, Turkmenen en Arabieren reageren lovend op de Turkse hulpactie. (LEES meer + FOTO’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-03-2018

Mar 21, 2018
Loading posts...