<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2021

RTL Nieuws lovend over vaccinaties Turkije, minister: ‘Wees trots op je land’

RTL Nieuws heeft deze week in een nieuwsitem van correspondent Olaf Koens de Turkse coronastrijd benadrukt. Daarin werd getoond dat mobiele vaccinatieteams zelfs de meest door winterweer onbegaanbare Turkse dorpen alsnog binnenkomen om mensen vrijwillig te vaccineren tegen het longvirus.

“In Nederland zijn sommige coronateststraten en vaccinatielocaties gesloten vanwege het winterweer. En ook in grote delen van Turkije is het koud. Maar daar gaat het net even iets anders”, leidde RTL het nieuwsitem in. “Zelfs in de meest afgelegen delen van het land weten artsen bewoners te bereiken om ze te vaccineren.”

Dankzij de succesvolle Turkse strijd is in sommige gebieden het einde van corona in zicht, laat een Turkse arts weten. “In ons gebied hebben we sinds gisteren [kort] het aantal van nul patiënten bereikt”, benadrukte de Turkse arts Ayşegül Zengin in het nieuwsitem over de regio in het oostelijke Van.

De Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, zag ook het nieuwsbericht van RTL Nieuws langskomen en deelde dat op sociale media. “We hebben veel redenen om trots te zijn op dit land”, schreef hij daarbij. Zijn bericht is meer dan 1,2 miljoen keer bekeken, dat van Olaf Koens via zijn eigen Youtube-kanaal, op het moment van schrijven, in totaal 693 keer.

Turksemedia.nl

Overigens was het dit nieuwsmedium dat als eerste in Nederland en weken eerder berichtte over de mobiele vaccinatieteams van Turkije. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-02-2021

Feb 14, 2021
Loading posts...