<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2021

Zorgpersoneel Turkije blijft ouderen ondanks vrieskou en sneeuw thuis inenten

Temperaturen tot ver onder het vriespunt weerhoudt Turkse zorgmedewerkers ervan niet om ouderen (85+) te blijven vaccineren tegen corona. Dat gebeurt in dat land namelijk bij ouderen thuis.

De Turkse prikdienst vindt in elke stad plaats, zo ook in de oostelijke stad Bitlis. Daar waren vrijdag zes oudere burgers in de twee besneeuwde dorpen Narlıdere en Yeşilsırt aan de beurt. Het Turkse zorgpersoneel besloot de ouderen niet te laten wachten en vervulden alsnog hun cruciale dienst bij tien graden onder nul, al moest dat een stukje lopend.

Turkije heeft sinds vorige week meer dan een miljoen zorgmedewerkers en ouderen ingeënt. 200.000 ouderen worden thuis geprikt. (LEES meer + FOTO’S)

Traditioneel vaccin vs. mRNA

Turkije maakt grootschalig gebruik van het traditionele Sinovac-vaccin uit China. Dat is geen mRNA-vaccin en traint het lichaam dankzij dode of geïnactiveerde virussen.

Een mRNA-vaccin zoals dat van Pfizer-BioNTech gebruikt geen virus, maar een bouwplan genaamd mRNA, welke een blauwdruk is van DNA. Met mRNA worden cellen geactiveerd om eiwitten aan te maken waarmee het coronavirus zich aan cellen hecht. De cellen horen dan zelf die eiwitten aan te maken en indringers te neutraliseren.

Turkije heeft 3 miljoen doses Sinovac’s ontvangen. Dat aantal wordt binnenkort 30 miljoen. Vermoedelijk arriveren dit weekend al 10 miljoen nieuwe doses.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-01-2021

Jan 22, 2021
Loading posts...