<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2018

Rusland bezorgd om inspanningen VS nieuwe terreurstaat in Noord-Syrië

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova liet weten dat “Rusland zich zorgen maakt over de situatie in het oosten van de Eufraat”. Die bezorgdheid komt vanwege de steun van de VS aan de terroristische organisatie YPG, de Syrische PKK, die zelfbestuur wil en daartoe stappen onderneemt in Noord-Syrië.

Dat zei ze woensdag tijdens de wekelijkse persconferentie. Dit keer ging het over de ontwikkelingen in het oosten van de Eufraat.

“De situatie aan de oostkust van de Eufraat wordt steeds verontrustender”, zei Zakharova. Ze wees erop dat de Amerikanen in samenwerking zijn met de oprichters van de beoogde terreurstaat.

“Sommige speciale inspanningen om een nieuwe staat te stichten voldoen niet aan de huidige grondwet in Syrië en zal daardoor geen resultaten opleveren”, zei de Russin. “Zo’n halve staat zal de niet-Koerden, Arabieren, Assyriërs en Turkmenen in de regio flink storen.”

Zaharova liet ook weten dat de mensen in de regio niet tevreden zijn met plaatselijke zelfbenoemde veiligheidsfunctionarissen, die onder gezag en controle van de VS zijn.

Zakharova zei eerder in februari dat “de VS Turkije uit zit te dagen door de Koerden [YPG] in Syrië vanuit Irak te bevoorraden met wapens”. “Turkije antwoordde toen met missie Olijftak”, zei ze.

Turkije

Turkije liet eerder weten geen terreurstaat te gaan toestaan in de regio, die ook nog eens naast Turkije ligt. “Wat is hun doel? Het stichten van een nieuwe staat in Syrië. Dat gaat niet gebeuren, Turkije zal dat niet toestaan. Moge dat duidelijk zijn”, zei Erdoğan eerder. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 10-10-2018

Oct 10, 2018
Loading posts...