<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 18, 2018

Rusland reageert opvallend op nieuwe Turkse ruimtevaartorganisatie

Het Russische staatsdefensiebedrijf Rosteh heeft positief gereageerd op de Turkse stap een ruimtevaartagentschap op te richten en daarmee ook een grote speler te worden in de ruimte.

Die opmerking maakte Rosteh-directeur voor internationale samenwerking en regionale politiek Viktor Kladov tijdens een interview met een Turkse nieuwsdienst.

“Rosteh werkt al geruime tijd op succesvolle wijze samen met Turkse bedrijven in verschillende sectoren. We verwelkomen de wens van onze Turkse partners om een eigen ruimtevaartindustrie te ontwikkelen”, zei Kladov.

De Russische directeur vindt dat Turkije zal slagen met het grootschalige ruimteproject. “We zijn ervan overtuigd dat Turkije hierin succesvol zal zijn. Rusland heeft aanzienlijke ervaring in de ontwikkeling van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Rusland staat open voor samenwerking voor de oprichting en ontwikkeling van de Turkish Space Agency.”

Turkije

Turkije liet begin augustus in het kader van een grote stappenplan dat het land nog verder zal laten groeien weten dat het Turkse ruimteagentschap dit jaar al een feit wordt.

Het nieuwe agentschap zal de weg vrijmaken voor het opzetten van een concurrerende inheemse industrie, zei de Turkse minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank.

“We vormen het Turkse ruimtevaartagentschap om onze lucht- en ruimtevaartindustrie te versterken, de wetenschappelijke infrastructuur en het menselijk potentieel op het gebied van ruimtetechnologie te verbeteren en onze capaciteiten en bekwaamheden verder te vergroten.”

Het agentschap zal ook multilaterale en bilaterale samenwerking met internationale tegenhangers nastreven, terwijl het ook de rechten van Turkije bij de Verenigde Naties beschermt, aldus Varank.

Airbus

Vorig jaar verklaarde de ruimteafdeling van Airbus dat zij samen met Turkije de toekomst van de ruimte gaan bepalen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 18-08-2018

Aug 18, 2018
Loading posts...