<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 30, 2018

Rusland waarschuwt VS na bedreigen Turkije

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft maandag kritiek geuit op de VS wegens onder druk zetten van Turkije, dat het Russische raketverdedigingssysteem S-400 heeft gekocht.

“Opkomende machten zullen niet buigen voor ‘ultimatums en bedreigingen’ wanneer ze besluiten iets te kopen van waar ze willen”, sprak Sergey Lavrov tijdens een forum.

Landen zullen dit soort dreigementen van Washington niet accepteren en hebben het recht op handel met wie ze willen en kunnen kopen wat ze willen, “zoals nu het geval is met contracten voor de levering van Russische wapens aan een aantal staten, bijvoorbeeld Turkije, Indonesië en India, ook al weigert Washington openlijk die contracten”, zei Lavrov.

Lavrov waarschuwde ook dat dergelijke Amerikaanse eisen “onvoorspelbaarheid en extra potentieel voor conflicten” creëren.

Op 18 juni keurde het Amerikaanse Congres wetgeving goed om de verkoop van F-35 straaljagers aan Turkije te verbieden, ondanks een ondertekend contract tussen beide landen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei later dat de Amerikaanse president Trump hem verzekerd had dat de verkoop, ondanks de inspanningen van het congres, niet ter discussie stond.

Experts waarschuwen voor grote consequenties bij een dergelijke boycot tegen Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 30-07-2018

Jul 30, 2018
Loading posts...