<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2016

Sarkozy ‘gebruikt’ Turkije in verkiezingscampagne

De Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy heeft donderdag beloofd de onderhandelingsgesprekken met Turkije voor een EU-lidmaatschap te stoppen, mits hij gekozen wordt.

“Ik kan de tweede grootste economie van Europa (Verenigd Koninkrijk) niet verliezen, terwijl ik bezig ben met onderhandelen met Turkije”, zei hij in een vergadering met ondernemers in Parijs. “De onderhandelingen met Turkije zullen stoppen. Het is tijd om aan Turkije te zeggen dat Azië hun plek is”, voegde hij eraan toe om kiezers te winnen.

Turkije

Politici maken steeds gebruik van Turkije om verkiezingen te winnen in eigen land, zonder dat er veel naar eigen problemen worden gekeken.

De Turkse premier Binali Yildirim zei in juni dat Europese landen Turkije niet moeten gebruiken tijdens hun verkiezingen. “Zien jullie hoe groot Turkije is? Er is een referendum in Engeland en wat is het onderwerp? Turkije. Er is een verkiezing in Duitsland en wat is het onderwerp? Turkije. Er is een verkiezing in Frankrijk en wat is het onderwerp? Turkije. Los eerst je eigen zaken op. Betrek Turkije daar niet bij. Doe eerst je eigen werk goed”, aldus Yıldırım in juni naar aanleiding van eerdere Brexit-uitlatingen van de Britse oud-premier David Cameron.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS

Sep 29, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...