<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2018

Saudi-Arabië stelt Turkije teleur

De weigering van Saudi-Arabië om de vermeende moordenaars van journalist Jamal Khashoggi uit te leveren is “zeer teleurstellend”, zei de communicatiedirecteur van het Turkse presidentiële huis maandag.

In een verklaring bestemd voor Reuters herhaalde Fahrettin Altun de oproep voor een internationaal onderzoek naar de zaak van de op brute wijze vermoorde journalist.

“Het is in het belang van de internationale gemeenschap om gerechtigheid te zoeken voor de overleden Saudische journalist onder internationaal recht”, zei Altun.

Het weigeren van de uitlevering van de verdachten van de moord zou alleen degenen “die geloven dat Saudi-Arabië de moord heeft verdoezeld, rechtvaardigen”, voegde hij eraan toe.

Het is duidelijk dat de consul-generaal van Saudi-Arabië in Istanbul ook medeplichtig was aan het vermoorden van Jamal Khashoggi, zei Altun.

Zondag weigerde Saudi-Arabië de verdachten in de Jamal Khashoggi-moordzaak uit te leveren aan Turkije, liet de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir weten. “We leveren onze onderdanen niet uit.”

Khashoggi, een Saudische prominente journalist die bij The Washington Post werkte, werd op 2 oktober in het Saudische consulaat in Istanbul vermoord. Na weken te hebben beweerd dat hij het consulaat in levenden lijve had verlaten, gaf de Saudische overheid later alsnog toe dat hij daar was gedood en beschuldigde ‘een groep malafide Saudische agenten’ daarvoor.

Na een koninklijk besluit ontsloeg Saudi-Arabië vijf hoge functionarissen, waaronder Al-Qahtani, hoogste assistent van de kroonprins, en Al-Asiri van de Saudische inlichtingendienst.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA beweert dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de opdracht gaf tot de moord. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-12-2018

Dec 10, 2018
Loading posts...