<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 23, 2018

Saudische kroonprins wil Erdoğan spreken over Khashoggi

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman wil tijdens de volgende G20-top in Argentinië de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan spreken over de vermoorde journalist Jamal Khashoggi.

Dat maakte de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een interview met CNN Türk bekend.

“Er is nu geen aanleiding om dat gesprek te weigeren”, zei Çavuşoğlu. “Maar natuurlijk zal onze president bepalen of hij het gespreksverzoek accepteert.”

Turkije stoort zich flink aan de zogeheten ‘doofpotoperatie’ die nu aan de gang is door enkele landen om de Saudische moord op Khashoggi te doen vergeten.

“De recente uiting van de Amerikaanse president Donald Trump dat de hele wereld schuldig moet worden gehouden aan deze moord, is waardeloos. Hij bedoelt indirect ook dat hij het [de moord] door de vingers gaat zien. Niet alles draait om geld. Op de eerste plaats hebben we het over een menselijk leven. De wereld wacht het lopende onderzoek af. Saudi-Arabië heeft informatie achtergehouden. Mocht er ook een internationaal onderzoek starten, zal Turkije daaraan meedoen”, aldus de Turkse minister.

Trump

De Amerikaanse president zei ook dat hij, ondanks mogelijke CIA-bevindingen, niet weet of de Saudische kroonprins de opdracht tot de geplande moord in Istanbul heeft gegeven. “Dat weet ik niet. Uit bevindingen kan dat blijken, maar ook niet. Ik walg van de gebeurtenis. Ik heb de kroonprins hierover gesproken. Hij walgt daar ook van. Dankzij Saudi-Arabië bezitten we daar een grote legerbasis en is Israël veilig”, aldus Trump.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-11-2018

Nov 23, 2018
Loading posts...