<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 05, 2017

Schandaal Nederland? Turkse nee-zeggers welkom; Rutte: wist niet

Nu volgens premier Mark Rutte Turkse ministers niet welkom zijn in Nederland om het over het naderende referendum te hebben, vindt inmiddels in Nederland volop een Turkse nee-campagne plaats, meldt Nieuwsuur.

Het nee-kamp heeft inmiddels een gast uit Turkije overgebracht, zonder dat deze enige tegenwerking heeft ondervonden van het Nederlandse kabinet.

Rutte sprak tegen de NOS dat Nederland er alles aan doet om het bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavuşoğlu, tegen te houden. Rutte vergat echter iets: de nee-zeggers zijn al volop bezig met campagne voeren in Nederland. “Ik ben daar niet op de hoogte van. Dat is nieuw voor mij”, aldus Rutte.

Niet alleen Rutte is onwetend, maar ook PvdA-leider Lodewijk Asscher, die het bezoek van de Turkse minister ook wil verhinderen, is niet ervan op de hoogte dat zijn partijgenoot Kamerlid Keklik Yücel meedoet aan een Turkse nee-campagne. “Hier hebben we verkiezingen op 15 maart, dat is heel belangrijk. Maar 16 april is in Turkije nog belangrijker. Nee is het enige antwoord in dit referendum”, sprak Yücel volgens Nieuwsuur. Dat deed ze naast een uit Turkije ingevlogen gast, Metin Feyzioğlu, hoofd van de Turkse Orde van Advocaten. (BEKIJK Nieuwsuur-uitzending)

Hypocrisie

De dubbele maat heeft voor flinke woede gezorgd in Turkije. Zo haalde Cavuşoğlu zaterdag flink uit naar Duitsland en Nederland. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 05-03-2017

Mar 05, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...