<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 11, 2016

Steun en lovende woorden Zwitserland over Turkije en Erdogan

De houding, handelingen en maatregelen die Turkije neemt tegen coupplegers zijn juist.

Dat zei de onderminister van het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken, Yves Rossier, tegen de kranten van het land Tages Anzeiger en Der Bund over de mislukte couppoging in Turkije.

“De reactie op de coup is heel normaal. Een coup is vreselijk”, antwoordde Rossier op de vragen wat hij vond van de Turkse zuiveringsactie van coupplegers, gelieerd aan terreurgroep Feto. “Erdoğan probeert zijn land te zuiveren. Dat moet niet onderschat worden.”

De Zwitserse onderminister gaf aan dat hij de dreigementen en agressieve uitspraken richting Turkije [vanuit het Westen] niet juist vindt. “Het moedige Turkse volk zorgde ervoor dat de coup is mislukt. De regeringspartij en oppositiepartijen in Turkije zijn verenigd. Als zoiets in Zwitserland was gebeurd en ook ons parlement was gebombardeerd, zouden wij hetzelfde doen en zouden ook arrestaties plaatsvinden.”

Rossier had ook lovende woorden over Turkije en de president van het land. “Turkije is in de afgelopen jaren tijdens de periode van regeringspartij AKP en Erdoğan er flink op vooruit gegaan. Het Turkse volk is een moderne gemeenschap. Het is belangrijk dat we dialoog blijven houden met Turkije”, aldus Rossier.

Steun en lovende woorden Zwitserland over Turkije en Erdoğan (2)

Turkije-Rusland

De steun van Zwitserland komt een dag na de verzoeningsgesprekken tussen Turkije en Rusland. De NAVO en Duitsland reageerden nerveus op de verzoening.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE

Aug 11, 2016
Loading posts...