<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2016

Duitsland: Wij hebben Turkije nodig

Het verzoeningsproces tussen Turkije en Rusland heeft net als de Verenigde Staten en Europa, ook Duitsland nerveus gemaakt. Duitsland reageert “positief” op de verzoening.

“Wij zien de Turkse actie niet als een front dat tegen Europa wordt gevormd”, liet woordvoerder Sawsan Chebli van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. “Wij hebben Turkije nodig. Maar Turkije heeft Duitsland ook nodig. We hebben gemeenschappelijke belangen. De drie miljoen Turken die in Duitsland leven vormen een belangrijke band tussen de beide landen ”, zei Chebli woensdag, erop wijzend dat de samenwerking tussen Turkije en de Europese Unie gewoon door kan gaan.

Duitsland Wij hebben Turkije nodig (2)

Een andere woordvoerder, Ulrike Demmer van het Duitse parlement, gaf aan dat het een goede zaak is dat de belangrijke hoofdrolspelers Turkije en Rusland met elkaar spreken om geschillen op te lossen.

Media

Turkije en Europa zitten in een koude periode nadat Europa tijdens en na de couppoging niet de nodige en verwachte steun heeft gegeven aan Turkije en daarnaast ook nog eens de les probeerde te lezen, die hard is teruggegeven. Daarnaast kwam Europa, volgens de Turkse president Erdoğan, met vragen en ‘omgekeerde reacties’ in plaats van solidariteit.

Daarnaast krijgen Europese en westerse media een dikke onvoldoende van de Turken. Amerikaanse zenders zijn zo ver gegaan over onjuiste berichten over Turkije en smaad en laster richting het land, dat zelfs Amerikaanse burgers in het land hebben geprotesteerd. Daarnaast was een zender doelwit van zeer harde woorden van een Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN

Aug 10, 2016
Loading posts...