<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2016

Turkse minister leest NOS-Waagmeester de les

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft in een interview met NOS-correspondent Lucas Waagmeester een punt gezet achter de steeds terugkerende vraag om bewijs van Europa wie achter de couppoging van 15 juli zit.

Op de vraag van Waagmeester “dat de Europese vrienden bewijs willen zien dat de vastgezette mensen, leden van de Gülen-beweging, schuldig zijn” antwoordde de Turkse minister: “Degenen die de coup hebben gepleegd, hebben toegegeven dat ze banden hebben met de Gülen-beweging.”

Verdriet Europa

Çavuşoğlu was nog niet klaar met zijn les: “Er zijn 250 mensen vermoord. Als Europa blijft vragen om bewijzen, zijn ze kwaadwillig of zijn ze verdrietig dat de couppoging mislukt is. Of ze steunen de couppoging.”

Ware gevoelens

“In plaats van dat ze de democratie steunen, proberen onze Europese vrienden, en dat zien we vaak, ons de les te lezen”, zei Çavuşoğlu tegen NOS. “En ze hebben deze couppoging en de nasleep gebruikt om hun ware gevoelens te uiten. Zoals haat, islamofobische en anti-Turkse sentimenten.”

Nederland

Waagmeester probeerde ook ‘de spanning in Nederland’ aan de kaak te stellen. “We hebben de Turkse gemeenschap nooit gevraagd ze aan te vallen”, zei de Turkse minister.

De verwachting is dat de autoriteiten van die landen de nodige maatregelen nemen, liet Çavuşoğlu weten aan Nederland. “Na die couppoging was iedereen zo geëmotioneerd. Erdoğan zei dat we nooit uit wraakzucht moeten handelen. Maar het recht moet wel zegevieren”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 06, 2016
Loading posts...