<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 09, 2016

Duitse journalist haalt uit naar Europa: leer democratie van Turken

De Duitse journalist Martin Lejeune, die de miljoenenbijeenkomst van Turken in Istanbul heeft bijgewoond, vindt dat er geen democratie meer is in Europa.

“De enige echte democratie is in Turkije”, zei Lejeune in een interview. “Europa heeft geen respect getoond voor de democratie. Als een Duitse burger zeg ik dat bondskanselier Merkel [na de couppoging] hier naast de Turkse president Erdoğan moest zitten. Ze waren allemaal in Parijs [Charlie Hebdo], maar de Turken laten ze alleen.”

De Duitse journalist liet weten dat men de echte democratie in Turkije naleeft. “Er is nergens meer democratie in Europa.”

Lejeune was onder de indruk van de vijf miljoen Turken die bijeen waren gekomen voor de democratie. “Ik ben trots dat ik dit historische moment heb kunnen meemaken. Ik heb nog nooit zoveel mensen in vrede zien opkomen voor de democratie. Ik zal dit allemaal doorvertellen aan mijn kleinkinderen.”

Duitse journalist haalt uit naar Europa leer democratie van Turken (2)

Duitsland

Lejeune haalde ook uit naar Duitsland. “Als Duitsland een echte democratische land was geweest, zou het de videoconferentie van Erdoğan in Berlijn niet verbieden. Dat is een gebrek aan respect. De overige wereldleiders mogen het namelijk wel. Bovendien is het opvallend dat de Duitse justitie het verbod binnen een dag heeft opgelegd”, aldus de Duitse journalist.

Dit schreef Europa over de Turkse miljoenenbijeenkomst

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 09, 2016
Loading posts...