<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2016

Uithaal Turkse professor westerse media: Boeit jullie niet

De Turkse professor en criticus Celal Şengör is net als veel Turken en politici woedend op de westerse media die alsmaar de nieuwberichten over Turkije, bewust of onbewust, niet juist overbrengen.

“Europese media zeggen over de historische miljoenenbijeenkomst dat het een meeting van Erdoğan was. Volgens mij begrijpen ze het niet. Daar was het hele Turkse volk”, stond in de brief van de Turkse professor die door columnist Yalçın Bayer van de Turkse krant Hürriyet is gepubliceerd.

“Erdoğan is onze president. Hij vertegenwoordigt ons land. Aan wiens kan moeten we dan gaan staan, anders dan onze eigen president?”, zei professor Şengör richting het adres van de westerse media.

Kritiek

De Turkse professor liet weten zij de wreedste vorm van kritiek op de Turkse president en het Turkse parlement mogen hebben. “Maar als iemand het op ons land, vlag, staat, onze president, ons parlement en op onze oppositiepartijen heeft gemunt, zullen wij hun ten koste van eigen leven beschermen, ook al hebben we de wreedste vorm van kritiek op hun. Dat zijn onze interne zaken. Dat boeit jullie [westerse media] niet.”

Şengör kwam ook met een herinnering voor de westerse media: “Erdoğan is op dit moment onze president en daarmee onze opperbevelhebber. Dat zal ook zo blijven zolang hij daar is. Wij zullen hem verdedigen tegen de vijand, ook al zijn we de grootste critici van hem.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Aug 10, 2016
Loading posts...