<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2016

Succes: Turkije test eigen middellangeafstandsraket

Turkije heeft inmiddels een volgend defensieproject afgerond dat het land niet meer afhankelijk gaat maken van andere landen op het gebied van defensieproducten.

Dit keer is het de Hisar-O, de Turkse middellangeafstandsraket die donderdag zijn eerste test met succes en nauwkeurigheid van honderd procent heeft afgerond. De raketten zijn van Turkse makelij.

De Turkse minister van Defensie, Fikri Işık, is trots op de prestatie. “Als we onze eigen sterke defensiesystemen hebben, zullen landen geen kleinerend gedrag kunnen tonen. Ik geloof erin dat we hierin zullen slagen. We zullen zelfs betere producten maken”, sprak Işık tijdens de succesvolle test.

De minister gaf ook aan dat Turkije laat is met het maken van eigen defensieproducten, maar nu aardig goed op weg is. “Het is tijd voor het Turkse raketafweersysteem en langeafstandsraketten. We hebben gezien hoe onze ‘bondgenoten’ gelijk een embargo instellen tegen ons als we te maken hebben met een klein probleempje.”

De raket is door ROKETSAN ontwikkeld en geproduceerd. De radar, commandocentrum en controlesystemen door ASELSAN.

Ambitie

Turkije is flink bezig met het ontwikkelen en produceren van eigen defensiemateriaal, zoals gewapende drones en helikopters, verdedigingssystemen, wapensystemen, antitankwapens, F16-afschietsystemen, laserwapens en torpedo’s. (LEES meer)

Işık liet eerder ook weten dat embargo’s die tegen Turkije worden ingesteld, het land nog gemotiveerder maken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-12-2016

Dec 09, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...