<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 21, 2016

Turkije toont nieuwe torpedo’s aan de wereld

Het Turkse elektronicabedrijf ASELSAN heeft zijn nieuwe producten aan de wereld getoond. Dit keer zijn het torpedo’s: maritiem-militaire wapens die onder water opereren.

Dat deed ASELSAN tijdens de exclusieve beurs EURONAVAL 2016 in Parijs, waar meer dan 400 bedrijven aanwezig waren.

Met de TORK (Torpedo tegen torpedo), ASIST (Intercept Sonar System) en SONOBOY trok de stand van ASELSAN veel bekijks. De TORK is een van de belangrijkste onderzeese wapens, waar slechts weinig landen in de wereld aan werken. Het wapen is in staat om een torpedo, zelf-aangedreven of niet, te vernietigen die onderweg is naar een doel.

turkije-toont-nieuwe-torpedos-aan-de-wereld

De Turkse marine wil dat de producten van eigen makelij al in 2017 in serieproductie gaan.

Turkije

Turkije is flink bezig om eigen wapens en systemen te produceren om niet meer afhankelijk te zijn van andere landen. Het land heeft meegemaakt dat het geen wapens of middelen kreeg in tijden wanneer die het hardst nodig waren tegen terrorisme. (LEES meer)

Het land is ook niet vergeten dat het geen tot late satellietfoto’s kreeg van terroristen door landen die wel foto’s maken met hun satellieten. Turkije besloot hierop zelf satellieten te bouwen (LEES meer) en kreeg tegenwerking van Israël, dat meent als enige een satelliet te mogen hebben die het Midden Oosten ‘aan het observeren’ is en geen satellietfoto’s van eigen land laat maken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-10-2016

Oct 21, 2016
Loading posts...